Waterontkalker
kopen

Maak een eind aan
Kalkaanslag

  • Waterontkalker

Heb jij last van hard water in jouw huis? Vervelend, want hard water zorgt voor kalkaanslag en kalkaanslag kan aanzienlijke schade aanrichten aan je huishoudelijke apparaten en zelfs ervoor zorgen dat ze vroegtijdig stuk kunnen gaan. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door een waterontkalker te plaatsen.

Wat is een waterontkalker en hoe werkt het?

Een waterontkalker, ook wel waterontharder genoemd, kun je zien als een geavanceerd filtersysteem dat de calcium- en magnesiumionen die ervoor zorgen dat je water hard wordt, uit je water haalt door middel van een speciaal proces: het ionenwisseling proces. De ionenwisselaar in de waterontkalker verwijdert de hardheid veroorzakende ionen uit het water door middel van harsbolletjes die geladen zijn met natriumionen. De geladen harsbolletjes zorgen er dan voor dat het calcium en het magnesium uit het water worden gehaald.

Vervolgens moet de waterontkalker regenereren. Dit is een process waarbij de ionenwisselaar die verzadigd is met kalk schoongespoeld moet worden. Tijdens het regenereren wordt het hars schoongespoeld met pekelwater, waarna het pekelwater direct wordt afgevoerd naar het riool. Maak je geen zorgen, het pekelwater komt dus niet in aanraking met het drinkwater. Het water wat uit je kranen komt, is helemaal schoon, zacht en kalkvrij.

Waarom een waterontkalker kopen?

Een waterontkalker wordt op een centraal punt in je huis aangesloten op je leiding en filtert daar het leidingwater wat je huis binnenkomt. Kalkdeeltjes, die uiteindelijk voor kalkaanslag zorgen, worden door de waterontkalker afgevangen en weggespoeld, zonder dat je hier iets van merkt. Vervolgens profiteer jij van zacht, kalkvrij water met alle positieve gevolgen van dien.

De belangrijkste redenen dat men kiest voor een waterontkalker is doordat deze ervoor zorgt dat je apparaten aanzienlijk langer meegaan, de kans op vroegtijdig stukgaan van de apparaten door kalkaanslag wordt geminimaliseerd, de kalkaanslag in je badkamer en op je sanitair verdwijnt en je minder last hebt van droge huid na het douchen. Kortom: een waterontkalker is een apparaat met vele voordelen voor jou én je portemonnee.

Bekijk onze waterontharders

Kinetico
Premier Compact XP

Maximale prestatie en efficiency

Kinetico
Premier Compact XP

De Kinetico Premier Compact XP biedt u het ultieme comfort van zacht water.

Kinetico
Mini KB

Waterontharder met hoge prestaties

Kinetico
Mini KB

De MiniKB is uniek in flexibiliteit en voorziet u en uw gezin 24/7 zorgeloos van zijdezacht water.

Kinetico
Aquakinetic HF

Zeer geschikt voor montage op plekken met weinig ruimte

Kinetico
Aquakinetic HF

De ideale oplossing voor huishoudens van een gemiddeld formaat.

Kinetico
Essentials

Exact af te stellen op uw persoonlijke situatie

Kinetico
Essentials

De Kinetico Essential is de nieuwe standaard.

Kinetico
2040S OverDrive

De Mach 2040s OD is een semiprofessionele waterontharder

Kinetico
2040S OverDrive

Deze compacte krachtpatser met 2 tanks is ideaal voor grotere huishoudens met meerdere badkamers

Kinetico
Sumo External

Geschikt voor meest de lastige plekken

Kinetico
Sumo External

De Sumo External is de kleinste waterontharder in zijn soort met uitstekende prestaties.

Ook een waterontharder nodig?

Neem contact met ons op voor een passend advies

Simplex of duplex waterontkalker

Bij een simplex waterontkalker heb je tijdens het regeneratieproces even geen zacht water. Een simplex waterontkalker heeft namelijk maar één cilinder. Zodra deze gaat regenereren, kan er even geen ionenwisseling plaatsvinden. Met een duplex waterontkalker daarentegen, heb je echt altijd zacht water, omdat deze is voorzien van twee cilinders. Zodra de ene cilinder gaat regenereren, neemt de andere cilinder het werk over. Zo kan er altijd ionenwisseling plaatsvinden en kun je altijd rekenen op zacht water in je huis.

waterontharder simplex duplex
Minder kalk in drinkwater

De voordelen van een waterontkalker

Een waterontkalker is een slim apparaat met vele voordelen. Ten eerste heb je te allen tijde zacht water. In tegenstelling tot hard water, dat veel kalk bevat, bevat zacht water weinig tot geen kalk. Hierdoor heb je dus ook geen kalkaanslag meer in je wasmachine, vaatwasser, waterkoker, koffiezetapparaat, maar ook in je badkamer, op je ramen, glaswerk, sanitair en douchekop. Kortom, geen kalkaanslag meer in je huis. Hoe makkelijk is dat? Hiermee bespaar je niet alleen uren poetsen, maar heb je ook nog eens aanzienlijk minder kosten aan schoonmaakmiddelen en ontkalkingsmiddelen.

Tevens gaan je huishoudelijke apparaten ook nog eens langer mee en werken ze efficiënter, doordat verwarmingselementen op de juiste temperatuur kunnen functioneren. Je kleding en textiel blijven ook langer goed, doordat je minder wasmiddel en wasverzachter nodig hebt. Glascorrosie en witte aanslag op sanitair, kranen, ramen en douchekoppen is door een waterontkalker ook verleden tijd. Daarnaast verzacht zacht water ook klachten door droge huid, eczeem en psoriasis.

Kosten van een waterontkalker

Een waterontkalker is een slimme, duurzame en een toekomstbestendige investering en levert op lange termijn meer geld op dan het kost. Met een waterontkalker verleng je de levensduur van je huishoudelijke apparaten, waardoor je deze minder vaak hoeft te vervangen. Daarnaast heb je minder schoonmaakmiddelen, ontkalkingsmiddel, shampoo en zeep nodig, wat niet alleen goed is voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Voor de kosten van een waterontkalker, kun je contact met ons opnemen. Onze monteurs zullen, indien gewenst, de waterontkalker bij jou komen installeren, zodat jij hier geen omkijken naar hebt.

Kinetico Premier compact

Wil jij ook een waterontkalker kopen?

Vraag dan een vrijblijvende offerte op

Waterontkalker van Beste Waterontharder kopen?

Wij hebben vele waterontkalkers in ons assortiment, geschikt voor zowel kleine als grote gezinnen. Wij bieden waterontkalkers van het merk Kinetico aan. Deze waterontkalkers zijn uiterst efficiënt, hebben een compact design, werken fluisterstil en zorgen voor zacht water in heel je huis. Benieuwd naar onze waterontkalkers? Bekijk dan snel ons assortiment of neem contact met ons op voor deskundig en vrijblijvend advies.

Zachte huid baby