Bespaar met een waterontharder

Bespaar geld met een waterontharder

In onze vorige blog zijn we ingegaan op de voordelen van een waterontharder voor je huid. Deze keer kijken we naar de verschillende manieren waarop je geld kunt besparen met gebruik van een waterontharder. We baseren ons hiervoor op een gezin van 4 personen.

Puur en lekker water

De eerste besparing is dat je geen flessen water meer hoeft te kopen om goed smakend water te kunnen drinken. In veel huishoudens wordt water in flessen gekocht, simpelweg omdat het water uit de kraan niet lekker smaakt. Hoe komt dat nu? De hoeveelheid kalk in het water, ook wel de “hardheid van water” genoemd, beïnvloedt direct de smaak van het water. Veel mensen ervaren dit als een vieze smaak. En dat is jammer, want Nederlands kraanwater is van een goede kwaliteit en flessen water kosten geld en belast het milieu. Een waterontharder zorgt ervoor dat je water weer lekker gaat smaken en bespaar je direct in de kosten. Wat is de besparing nu over een jaar?
In een gezin van 4 personen waarin elk een liter water per dag drinkt, kom je uit op 4 liter per dag. 4 liter x 365 = 1460 liter per jaar. Dit is een besparing van 973 flessen water per jaar. Een fles bronwater kost 0,90 cent dus bespaar je jaarlijks zo’n 875 euro.
zuiver water
waterkoker kalkaanslag

Huishoudelijke apparaten

Waar je het effect van kalk op huishoudelijke apparaten het makkelijkst kunt zien, is de waterkoker. Onder in de waterkoker ontstaat altijd een laagje geel-witte uitslag. Elk huishoudelijk apparaat dat gebruik maakt van kraanwater, heeft te kampen met deze kalkaanslag. Hierbij moet je denken aan je vaatwasser, de wasmachine en het koffiezetapparaat. De levensduur van deze apparaten kan aanzienlijk verlengd worden door het verlagen van de hardheid van het water.

Schoonmaken

Kalkaanslag ziet er vies uit en het kost tijd om dit steeds weg te poetsen. Door een waterontharder te installeren, bespaar je al gauw 10 dagen per jaar aan schoonmaken.

Gebruik minder zeep

Zacht water is aanzienlijk beter voor je huid en haar. Je huid wordt er soepeler van, waardoor je minder shampoo en zeep hoeft te gebruiken.

Welke waterontharder is het beste voor jou?

Je ziet, er valt behoorlijk te besparen wanneer je gebruik maakt van een waterontharder. Maar welke waterontharder past nu het beste bij jouw huishouden? In elk geval hebben onze waterontharders geen elektriciteit nodig om te werken, zijn compact van ontwerp en zijn bijna onderhoudsvrij.