levensduur apparaten

Wat is de beste waterontharder?

Ben je op zoek naar een (nieuwe) waterontharder voor je huis? En vraag je je af wat de beste waterontharder is voor jou? Logisch, want je wilt natuurlijk wel een goede en een weloverwogen keuze maken. Een waterontharder schaf je tenslotte niet elke dag (of maand, of jaar) aan. Een waterontharder is een investering voor jaren en betaalt zichzelf uiteindelijk dubbel en dwars terug. Wil je weten wat de beste waterontharder is? Lees dan deze blog.

Waarom heb je een waterontharder nodig?

De belangrijkste en de meest voorkomende reden waarom je een waterontharder nodig hebt is het feit dat je met een waterontharder geen kalkaanslag meer hebt. Kalkaanslag wordt over het algemeen als erg vervelend ervaren en brengt vele nadelen met zich mee. Door een waterontharder te gebruiken, reken je eens en voor altijd af met kalkaanslag en heb je altijd zacht, kalkvrij water. Hierdoor gaan bijvoorbeeld je wasmachine en waterkoker aanzienlijk langer mee. Daarnaast werken je boiler, warmte installatie en verwarmingselementen ook efficiënter door kalkvrij water.

Kalkaanslag komt daarnaast ook veel voor op kranen, douchekoppen en sanitair. Het schoonmaken van dit kalkaanslag neemt vaak veel tijd en energie in beslag. Door een waterontharder te gebruiken, kun je dit heel gemakkelijk voorkomen en hoeft je het kalkaanslag niet meer weg te poetsen. Hierdoor bespaar je ook nog eens op ontkalkingsmiddelen en reinigingsmiddelen.

Je was en textiel blijven ook langer goed en voelen zachter aan door een waterontharder. Met kalkvrij water, heb je namelijk minder wasmiddel nodig. Soms kan je wasmachine het wasmiddel niet goed uitspoelen en blijft dit dus achter op je was. Hierdoor kan je wasgoed harder en ruwer aanvoelen. Bovendien kunnen kleuren sneller dof worden door het wasmiddel. Met een waterontharder heb je minder wasmiddel nodig om je kleding en textiel schoon te krijgen. Goed voor je was, je portemonnee en de natuur.

Kalkvrij water is daarnaast ook beter voor je lichaam. Heb je last van droge huid, eczeem of psoriasis? Kalkvrij water kan de klachten hiervan verzachten. Ook is kalkvrij water beter voor je haar, doordat je minder shampoo nodig hebt. En doordat je minder shampoo en zeep nodig hebt, droogt je huid minder snel uit en is dit ook nog eens beter voor je portemonnee.

Ook toe aan een waterontharder?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Wat doet een waterontharder?

Een waterontharder zorgt ervoor dat er geen kalk meer je huis binnenkomt. Hoe? Door middel van een speciaal proces, haalt een waterontharder het kalk uit je water, waardoor je zacht en kalkvrij water overhoudt. Dit proces noemen wij ionenwisseling. Hierbij worden de mineralen calcium en magnesium die in je leidingwater aanwezig zijn uit je water gehaald door middel van natriumionen. Hiervoor worden zoutblokken gebruikt. De waterontharder wordt op je waterleiding aangesloten en zorgt er vervolgens voor dat er geen kalk je huis kan binnenkomen. Het enige wat je hoeft te doen, is om de zoveel tijd de zoutblokken vervangen. De rest doet de waterontharder zelf.

Wat is de beste waterontharder?

De beste waterontharder op de markt is de waterontharder van het merk Kinetico. Waarom? Het antwoord is simpel. De waterontharders van Kinetico zijn uiterst efficiënt, hebben een compact design en werken fluisterstil. En het allerbelangrijkste: de Kinetico waterontharders werken echt. Sommige waterontharders beloven namelijk een hele hoop, maar komen hun beloften niet na.

Vele mensen maken zich namelijk zorgen omdat ze in de veronderstelling zijn dat waterontharders veel geluid maken. Dat is bij Kinetico waterontharders absoluut niet het geval. Deze zijn namelijk erg stil, zelfs tijdens het regeneratieproces. Bovendien werken de waterontharders van Kinetico zonder stroom, maar op kinetische energie van bewegend water. Hierdoor bespaar je ook nog eens op stroomkosten. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je geen stopcontact in de buurt nodig hebt op de waterontharder op aan te sluiten. De Kinetico waterontharders werken met zoutblokken om het kalk uit het water te filteren. Dit gaan door middel van een ionenwisselingsproces. Je hoeft je geen zorgen te maken om de smaak van je water. Het drinkwater smaakt niet zout door de zoutblokken. De waterontharders van Kinetico zijn beschikbaar in zowel een simplex- als een duplex variant. Met de duplex variant heb je 24/7 zacht, kalkvrij water in heel je huis.

Een compact design

De waterontharders van Kinetico hebben een compact design. Wat houdt dat in? Een compact design houdt in dat de waterontharders een klein en een handig formaat hebben. Hierdoor nemen ze niet veel ruimte in beslag en kunnen ze zelfs in kleine ruimtes worden geïnstalleerd. Zo plaatsen wij onze waterontharders bijvoorbeeld vaak in de meterkast, maar ook in een keukenkastje of waterput kun je onze waterontharders tegenkomen. Zolang er maar een waterleiding aanwezig is en waterafvoer mogelijk is. De waterontharder wordt natuurlijk op de waterleiding aangesloten, om het water te kunnen filteren en kalk te verwijderen. Het gefilterde kalk wordt vervolgens afgevoerd via het afvoer. Het pekelwater komt niet in aanraking met het drinkwater. Je drinkwater is hierdoor schoon, lekker en kalkvrij.

welke moet ik kiezen

De voordelen van
Kinetico waterontharders

  • Compact design
  • Werken fluisterstil
  • Uiterst efficiënt
  • Werken zonder stroom
  • Meerdere modellen beschikbaar
  • Simplex- en duplex variant
  • Passen in kleine ruimtes
  • Geen stopcontact in de buurt nodig
  • Geen energiekosten

Benieuwd naar welke waterontharder het beste bij jouw situatie past?

Wil jij ook een Kinetico waterontharder?

Wil jij ook profiteren van de vele voordelen van de Kinetico waterontharder? Dat kan! Bekijk snel ons assortiment of doe de berekening op onze website om erachter te komen welke waterontharder het meest geschikt is voor jouw situatie. Wil je meer weten over onze waterontharders of heb je hulp nodig bij het kiezen van een geschikte waterontharder? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

prikkels trui 10 voordelen