Antikalk systeem kopen?

  • Antikalk systeem

Wat is een antikalk systeem?

Een antikalk systeem is een systeem dat het kalk uit je water haalt. Zo’n systeem wordt ook wel antikalk apparaat, antikalk installatie, kalkfilter, waterontharder, waterontkalker of waterverzachter genoemd. Ondanks de vele namen, komt het allemaal neer op hetzelfde systeem. Dit systeem maakt het harde water uit je leidingen zacht, waardoor er geen kalk meer in je water zit en je dus altijd kalkvrij water hebt. Kalkvrij water = geen kalkaanslag.

Hoe werkt een antikalk systeem?

Normaliter komt er hard water uit je leidingen. Hard water is water dat veel calcium en magnesium bevat. Deze mineralen zorgen voor kalk en uiteindelijk ontstaat er hierdoor kalkaanslag. Een antikalk systeem verwijdert deze mineralen uit je leidingwater en maakt je water zacht. Zacht water is dus water waar (zo goed als) geen kalk in zit, waardoor er uiteindelijk ook geen kalkaanslag kan ontstaat. Een antikalk systeem verwijdert de mineralen calcium en magnesium door middel van het ionenwisselingsproces. Tijdens dit proces worden worden deze mineralen uit het water gehaald door speciale harsbolletjes die geladen zijn met natriumionen. Vervolgens wordt het hars met pekelwater schoongespoeld, waarna het pekelwater direct wordt afgevoerd naar het riool.

Bekijk onze waterontharders

Kinetico
Premier Compact XP

Maximale prestatie en efficiency

Kinetico
Premier Compact XP

De Kinetico Premier Compact XP biedt u het ultieme comfort van zacht water.

Kinetico
Mini KB

Waterontharder met hoge prestaties

Kinetico
Mini KB

De MiniKB is uniek in flexibiliteit en voorziet u en uw gezin 24/7 zorgeloos van zijdezacht water.

Kinetico
Aquakinetic HF

Zeer geschikt voor montage op plekken met weinig ruimte

Kinetico
Aquakinetic HF

De ideale oplossing voor huishoudens van een gemiddeld formaat.

Kinetico
Essentials

Exact af te stellen op uw persoonlijke situatie

Kinetico
Essentials

De Kinetico Essential is de nieuwe standaard.

Kinetico
2040S OverDrive

De Mach 2040s OD is een semiprofessionele waterontharder

Kinetico
2040S OverDrive

Deze compacte krachtpatser met 2 tanks is ideaal voor grotere huishoudens met meerdere badkamers

Kinetico
Sumo External

Geschikt voor meest de lastige plekken

Kinetico
Sumo External

De Sumo External is de kleinste waterontharder in zijn soort met uitstekende prestaties.

Ook een waterontharder nodig?

Neem contact met ons op voor een passend advies

Waarom een antikalk systeem gebruiken?

De naam “antikalk systeem” spreek eigenlijk wel voor zich. Dit systeem zorgt ervoor dat je geen kalk meer hebt. Kalk zorgt namelijk ook voor kalkaanslag. Kalkaanslag is erg vervelend en kan bovendien ook schade aan je huishoudelijke apparaten aanrichten. Al je apparaten die met water te maken hebben lopen gevaar door kalkaanslag. De apparaten functioneren namelijk minder minder efficiënt door het aanwezige kalkaanslag en kunnen zelfs vroegtijdig stukgaan, wat je veel geld kan kosten.

Kalkaanslag kan zich ook vormen op je kranen, douchekoppen en ander sanitair, waardoor je veel tijd kwijt zult zijn aan het schoonmaken ervan en regelmatig schoonmaak- en ontkalkingsmiddelen moet kopen. Tevens kan water dat veel kalk bevat ook zorgen voor lelijke strepen op je ramen en glaswerk na het schoonmaken. Bovendien zorgt zacht water ook voor een zachtere huid en haar en kan het eczeem- en psoriasis klachten aanzienlijk verlichten. Redenen genoeg om een anti kalk systeem aan te schaffen.

waterontharder simplex duplex
Minder kalk in drinkwater

De voordelen van een antikalk systeem

Een antikalk systeem is een slim en milieuvriendelijk apparaat dat ervoor zorgt dat je gehele huis kalkvrij wordt. Bovendien is een antikalk systeem ook duurzaam en gaat, bij goed onderhoud, tussen de 15 en 25 jaar mee. Een antikalk apparaat brengt vele andere belangrijke voordelen met zich mee:

  • Huishoudelijke apparaten werken efficiënter en gaan langer mee
  • Verlichting van droge huid, eczeem en psoriasis klachten
  • Besparing op schoonmaak- en ontkalkingsmiddelen
  • Nooit meer last van kalkaanslag
  • Je bespaart uren schoonmaken
  • Altijd zacht en kalkvrij water
  • Beter voor je huid en haar
  • Was blijft langer goed

Ten slotte, kun je jezelf en je gasten een heerlijk glaasje kraanwater, thee of koffie zonder kalkdeeltjes en kalk smaak aanbieden. Dat smaakt naar meer!

Waarom kiezen voor ons?

Bij Beste Waterontharder werken we uitsluitend samen met het merk Kinetico. Kinetico levert anti kalk systemen wereldwijd en is tevens nummer 1 in wateroplossingen voor particulieren en bedrijven. De focus ligt hierbij op betrouwbaarheid, zuinigheid en efficiëntie. Bovendien werken deze anti kalk systemen stroomloos. Zij gebruiken kinetische energie voor het ontkalken van water. Tevens zijn onze systemen beschikbaar in varianten met een cilinder (simplex) en in varianten met twee cilinders (duplex).

Antikalk systeem kopen?

Wil jij eens en voor altijd afrekenen met kalkaanslag? Dat kan met een antikalk systeem van Beste Waterontharder. In ons assortiment hebben wij verschillende systemen in meerdere formaten en varianten beschikbaar. Zo is er voor ieder huishouden wel een passend antikalk systeem. En onze ervaren monteurs kunnen het systeem bij jou komen plaatsen. Zo weet je zeker dat het systeem op de juiste manier is geïnstalleerd en dat je zorgeloos kunt genieten van zacht, kalkvrij water. Twijfel niet langer en vraag een vrijblijvende offerte bij ons op.

Kinetico Premier compact