Waarom een Kinetico waterontharder?

Kinetico is wereldwijd nummer 1 in waterbehandeling en gespecialiseerd in oplossingen voor wereldwijde waterproblemen voor zowel bedrijven als consumenten. Kinetico biedt complete totaaloplossingen voor ieder huishouden, volledig afgestemd op jouw situatie. Speciaal voor consumenten heeft Kinetico een reeks waterontharders op de markt gebracht, zodat ook huishoudens kunnen profiteren van zacht en kalkvrij water.

Wat is een waterontharder nu precies?

Een waterontharder, ook wel waterontkalker, waterverzachter of antikalk apparaat genoemd, is een apparaat waarmee de hardheid van leidingwater wordt verminderd. Hard water is water wat veel calcium- en magnesiumionen bevat. Deze ionen zorgen voor kalk in het water, waardoor je uiteindelijk kalkaanslag krijgt. Door middel van het ionenwisselingsproces haalt de waterontharder de kalk veroorzakende ionen uit het water en blijft er zacht, kalkvrij water over.

Waarom een Kinetico waterontharder?

Er zijn vele waterontharders in de omloop: van verschillende soorten en maten tot aan verschillende merken en types. Een Kinetico waterontharder is een waterontharder die werkt op basis van ionenwisseling. Door middel van speciale harsbolletjes die zijn geladen met natriumionen, haalt de waterontharder de kalk ionen uit het water. Vervolgens gaat de waterontharder regenereren en wordt de ionenwisselaar die verzadigd is met kalk schoongespoeld met pekelwater, waarna het pekelwater rechtstreeks wordt afgevoerd naar het riool. Zo komt het pekelwater dus ook niet in aanraking met het water dat uiteindelijk uit je kranen stroomt. Wil je meer weten over de werking van een waterontharder? Lees dan onze blog hierover.

Ook toe aan een waterontharder?

Vraag vandaag nog een offerte aan

Natriumionen?

Een Kinetico waterontharder werkt op basis van natriumionen. Natriumionen? Natrium is toch zout? Dat klopt! Voor het ontharden van water, wordt er onthardingszout, ook wel regeneratiezout, gebruikt. Onthardingszouten zijn zouten in de meest zuivere vorm. Deze zijn te verkrijgen als blokken, in tabletvorm en als korrels. Er zijn verschillende soorten onthardingszouten, zoals ingedampt zout, rotszout en zeezout. Al deze typen zijn geschikt om als onthardingszout voor de Kinetico waterontharder gebruikt te worden. Belangrijk om te weten is dat je geen regulier zout kunt gebruiken voor je waterontharder. Gebruik enkel speciaal regeneratiezout om ervoor te zorgen dat je waterontharder zo lang mogelijk meegaat en optimaal kan blijven presteren.

Verschil Kinetico waterontharder en waterontharder magneet

Is er een verschil tussen een Kinetico waterontharder en een waterontharder magneet? Ja, die is er zeker! Een Kinetico waterontharder is een waterontharder die werkt op basis van ionenwisseling, waardoor het kalk uit het water wordt gehaald door middel van natriumionen (zout). Hierdoor wordt het kalk uit het water gefilterd en houd je dus zacht water over, zonder kalk. Een waterontharder magneet ken je wellicht van de vele reclames op tv. Echter, is het nooit wetenschappelijk bewezen dat de waterontharder magneten echt werken. Het magneetje verandert de samenstelling van het water niet voldoende, waardoor er alsnog kalk in je water aanwezig zal zijn. Een waterontharder is weliswaar goedkoper dan een Kinetico waterontharder, maar een waterontharder magneet doet niet wat het beloofd en zorgt niet voor hetzelfde resultaat als een Kinetico waterontharder.

De voordelen van een Kinetico waterontharder?

Kinetico waterontharders hebben vele voordelen. Zo hebben deze waterontharders een compact design, waardoor ze zelfs in kleine ruimtes in huis geplaatst kunnen worden, zoals in de meterkast, waterput, kruipruimte, trapkast, keukenkastje, kelder of garage. Bovendien werken de Kinetico waterontharders zonder stroom. Dit komt doordat ze werken op kinetische energie van bewegend water. Een bijkomend voordeel hiervan is het feit dat je geen stopcontact in de buurt nodig hebt om de waterontharder aan te sluiten. Ook hoef je je geen zorgen te maken om geluidsoverlast. De Kinetico waterontharders werken namelijk fluisterstil en vooralsnog uiterst efficiënt. Ook zijn er verschillende modellen van Kinetico waterontharders verkrijgbaar. Zo is er voor ieder gezin wel een passende waterontharder, van kleine simplex varianten tot aan grotere duplex varianten.

Zout korrels

Ben jij het schoonmaken beu?

Bereken hier welke waterontharder het beste bij jouw woonsituatie past!

Onderhoud van een Kinetico waterontharder

Net als ieder ander elektrisch apparaat, dient een waterontharder ook goed onderhouden te worden voor optimaal resultaat. Een Kinetico waterontharder gaat gemiddeld minimaal 15 jaar mee. Bij goed onderhoud kan dit oplopen tot 20 tot 25 jaar. Na jarenlang intensief gebruik kunnen de ionenwisselaars minder goed presteren, waardoor de onthardingscapaciteit kan afnemen. In dit geval zal de ionenwisselaar vervangen moeten worden. Het is daarom aan te raden om tussentijds een onderhoudsbeurt in te lassen en deze uit te laten voeren door een specialist/monteur.

Uiteraard kun je tussentijds ook zelf ervoor zorgen dat jouw waterontharder optimaal blijft presteren. Dit doe je door bijvoorbeeld de verschillende onderdelen schoon te maken en te smeren. Het zout vervangen is ook prima zelf te doen en door middel van een watertester kun je zelf testen op hardheid en verschillende bacteriën in je water.

De prijs van een Kinetico waterontharder

Kinetico heeft verschillende waterontharders op de markt, speciaal ontworpen voor de consumentenmarkt. De prijs van Kinetico waterontharders verschilt per model. Doorgaans kost een waterontharder gemiddeld tussen €1.000,- en €2.000,-. Dit klinkt als veel geld, maar je krijgt er een hoop voor terug. Een Kinetico waterontharder brengt namelijk vele voordelen met zich mee.

De voordelen van een Kinetico waterontharder

Ook profiteren van de vele voordelen van een Kinetico waterontharder?

Ben jij op zoek naar een (nieuwe) waterontharder? Kies dan voor een Kinetico waterontharder en profiteer van de vele voordelen van zacht en kalkvrij water in huis. Wil je weten welke waterontharder het beste bij jouw situatie past? Doe dan de berekening op onze website. Mocht je nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen of vraag direct en gratis een vrijblijvende offerte bij ons op.

Maak direct een berekening of vraag een vrijblijvende offerte aan.