fb

Waterontharder van Kinetico

Een aanwinst voor elk gezin

  • Waterontharder

Een waterontharder, wat is dat?

Een waterontharder, wat is dat nou precies? Om dat goed te kunnen begrijpen moet je eerst weten dat water hard kan zijn. Hard water houdt in dat water veel kalk en metalen bevat, wat onder andere je natte ruimten en wasgoed kan beschadigen. Een waterontharder zuivert water van kalk en maakt het water zacht.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder bevat twee elementen om hard leidingwater zacht te maken. Ten eerste bevat het onthardingszout, dat natrium-ionen toevoegt aan het water, die de plaats innemen van de calcium- en magnesium-ionen die je wilt onttrekken aan het water. De calcium en magnesium hechten zich aan harsbolletjes in het harsfilter, dat is het tweede element in de waterontharder. Het water stroomt verder terwijl de kalk achterblijft in het harsfilter. Dit filter raakt na enige tijd verzadigd met kalkdeeltjes, maar de ontharder lost de verkalking zelf weer op door automatisch een zoutwateroplossing door het filter te laten stromen. Deze oplossing weekt de kalk in het filter los en spoelt het weg in het riool. De plaats van de kalkdeeltjes in het filter wordt weer ingenomen door natrium-ionen en de harsbolletjes zijn weer helemaal schoon en klaar voor de volgende ronde kalk. Op deze manier heb je automatisch en zonder extra werk altijd zacht water uit je kranen.

Waarom een Kinetico waterontharder?

Een waterontharder heeft een complexe techniek met scheikundige elementen, die perfect moet worden uitgebalanceerd om goed te functioneren. Kinetico heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de perfecte verhoudingen van de ionen en hoeveelheid hars om de meest duurzame waterontharders te creëren, die het beste de kalk aan het water onttrekken. De ontharders van Kinetico zijn dus zeer innovatief en kwalitatief en zijn geschikt voor zowel particulier als professioneel gebruik. Een groot voordeel is dat de ontharders van Kinetico niet op elektra werken en daardoor zuinig zijn in gebruik.

Wat betekent een waterontharder voor jouw gezin?

Twijfel je nog over hoe nuttig het aanleggen van een waterontharder voor jou zou kunnen zijn? Er zitten legio voordelen aan het hebben van zacht water in je huis. Ten eerste scheelt dit je uren schoonmaakwerk, kalk laat immers veel kalkaanslag en vlekken achter. Ook hecht schoonmaakmiddel zich aan kalk, waardoor het minder goed vuil en bacteriën kan opnemen en je harder en langer moet boenen. Je wasmachine heeft met hard water meer wasmiddel en wasverzachter nodig en de kalk uit het water hecht zich aan de buitenkant van je trommel, waardoor je wasmachine sneller stuk kan gaan. Ook de levensduur van andere huishoudelijke apparaten die leidingwater gebruiken zal sterk vooruit gaan bij de aanleg van een waterontharder, kalkhoudend water richt nu eenmaal schade aan.

Onthard water is voorts zeer prettig voor je huid. Je huid en haar voelt minder droog aan na het douchen en huidproblemen zoals eczeem verbeteren sterk na plaatsing van een waterontharder. Ook heb je minder shampoo, conditioner en douchegel nodig.

Ten slotte kun je jezelf en je gasten een heerlijk glaasje kraanwater, thee of koffie zonder kalkdeeltjes en kalksmaak aanbieden. Dat smaakt naar meer!

Prijs van een waterontharder

Een echte Kinetico waterontharder heb je al vanaf €1400,-. Welk type ontharder het meest geschikt is voor jou is afhankelijk van je woonhuis, leidingen en de hardheid van je leidingwater. Op onze website vind je een berekentool waarmee je een schatting kunt maken hoeveel een waterontharder je gaat kosten. Bevalt de eerste opgave je, dan kun je je gegevens achterlaten en nemen wij contact op om een afspraak te maken met een adviseur die bij je langskomt om een definitieve prijsbepaling te doen. De adviseur meet de hardheid van je leidingwater, neemt het gemiddeld verbruik, de beschikbare ruimte en je persoonlijke wensen op en maakt op basis daarvan een offerte voor jouw perfecte waterontharder.

Waterontharders prijzen

Een waterontharder aanschaffen is niet iets dat je zomaar even doet. Het is absoluut aan te raden om vooraf goed onderzoek te doen en gebruik te maken van onze persoonlijke service van de Kinetico-adviseur bij jou aan huis. Wij hebben jarenlang ervaring en kennis van waterontharding en kennen onze eigen producten het allerbeste. Op die manier kunnen wij garanderen dat jij de meest geschikte waterontharder aangelegd krijgt en leveren we extra service om te zorgen dat je 100% tevreden bent met het product dat je aanschaft.

Ook interesse in een water ontharder?

Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden

Kinetico waterontharder dat past in de meterkast

Kinetico is een innovatief bedrijf, dat al vroeg is begonnen met het ontwikkelen van waterontharders voor kleinere woningen. De Kinetico Premier Compact is een zeer kleine waterontharder die prima past in een meterkast of keukenkastje. De ontharder bevat de meest recente technologie en is daardoor zeer betrouwbaar, efficiënt en duurzaam. Deze ontharder werkt op de gepatenteerde eMax en QuietDrive technologie, waardoor het apparaat bijna geruisloos stil is en zeer weinig energie verbruikt. Verder heb je de hele dag door zacht water tot je beschikking door de dubbele cilinder-inrichting en heeft het apparaat een zeer lage zout-consumptie.

Bekijk de video voor meer informatie!

Beste prijs, beste service en beste garantievoorwaarden

Als één van de enige waterontharder-leveranciers biedt Kinetico volledige service aan haar klanten, wat inhoudt dat je niet alleen het product voor een scherpe prijs aanschaft, maar ook uitgebreid advies, installatie en een tevredenheidsbeoordeling achteraf ontvangt. Verder ligt er op je Kinetico waterontharder wel 10 jaar garantie, mits je gebruik maakt van het officiële Kinetico onthardingszout.

Boek nu een afspraak met één van onze professionele adviseurs en bekijk samen wat de beste plek in jouw huis is voor een waterontharder, bij voorkeur direct na de watermeter. Deze afspraak is geheel gratis en vrijblijvend en altijd zeer informatief.

Onthardingszout voor Kinetico waterontharder

De Kinetico waterontharders functioneren op zouttabletten of zoutblokken. Dit onthardingszout zuivert de kalk en het magnesium uit het water en worden in dat proces opgebruikt. Kinetico levert ook onthardingszout voor jouw waterontharder, de kwaliteit hiervan is perfect afgestemd op de ontharders die wij hebben ontwikkeld en garandeert uitmuntende waterkwaliteit en duurzaamheid van het product. Het zout heeft een zuiverheidsgraad van 99,9% en voldoet hiermee qua zuiverheid aan de hoogst gestelde Europese norm. Onze zouttabletten zijn verkrijgbaar in zakken van 4 tot en met 25 kg. Ook hebben wij zoutblokken van 4kg, deze zijn speciaal ontworpen voor de Kinetico Premier Compact waterontharder. Neem contact op met één van onze adviseurs om zouttabletten of -blokken te bestellen. Wil je meer weten over de verschillende zoutsoorten die wij aanbieden? Lees dan verder op de pagina over onthardingszout.