Waterontharder

Een kinetico waterontharder.
Aanwinst voor elk gezin

  • Waterontharder

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder, wat is dat nu precies? Om goed te begrijpen wat een waterontharder is, moet je eerst weten dat water hard en zacht kan zijn. Hard water houdt in dat water veel kalk en metalen bevat, wat onder andere je natte ruimten en wasgoed kan beschadigen. Een waterontharder zuivert het water van kalk en zorgt ervoor dat het water zacht wordt. Op waterhardheid.nl kun je de waterhardheid in jouw regio checken.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder is als het ware een geavanceerd filtersysteem dat bepaalde mineralen uit het water verwijdert door middel van een speciaal proces. De mineralen die door de waterontharder worden verwijderd zijn de mineralen calcium en magnesium. Deze mineralen zorgen ervoor dat je water hard is. Het proces dat de mineralen calcium en magnesium uit het water haalt heet ionenwisseling.

Calcium- en magnesiumionen die aanwezig zijn in leidingwater zorgen ervoor dat je water hard wordt en dus kalk bevat. Een waterontharder haalt deze ionen uit je leidingwater door middel van een ionenwisselaar. Een waterontharder werkt op basis van een ionenwisselaar waarbij er een ionenwisseling proces plaatsvindt. De ionenwisselaar is een onthardingscilinder met daarin parels van kunsthars. Het water uit de leidingen stroomt eerst de ionenwisselaar binnen, waar de harsparels de kalkionen aan zich binden, alvorens naar de kraan te stromen als zacht water. Door de ionenwisselaar wordt je water dus zacht en bevat het geen kalk.

Ionenwisselaarshars is erg effectief in het binden van de kalkstoffen, maar heeft als nadeel dat de harsbollen na enkele dagen (afhankelijk van het watergebruik en de capaciteit van de cilinder) verzadigd raken. Wanneer de kunsthars verzadigd is wordt een regeneratieproces automatisch in gang gezet door de besturingscomputer van de ontharder. Hierbij wordt een kleine hoeveelheid leidingwater verzout in een vat met zoutkorrels en wordt het zoute water vervolgens door de ionenwisselaar gespoeld. Tijdens dit proces, dat 15 minuten of langer kan duren, worden de harsparels schoongespoeld en de calcium- en magnesiumdeeltjes naar het riool afgevoerd. Als laatste stap wordt ook het zout uit de wisselaar gespoeld, waarna de ontharder weer als nieuw werkt en makkelijk 15 jaar meegaat.

Belangrijk om te weten is dat het pekelwater waarmee het hars wordt schoongespoeld nooit in aanraking komt met drinkwater. Hier hoef je je dus absoluut geen zorgen om te maken. Tevens hoef je je ook geen zorgen te maken dat het water zout smaakt. Dit is namelijk ook niet het geval. Door de ionenwisseling wordt je water zacht en heeft het vele voordelen voor je huishouden.

Bekijk onze waterontharders

Kinetico
Premier Compact XP

Maximale prestatie en efficiency

Kinetico
Premier Compact XP

De Kinetico Premier Compact XP biedt u het ultieme comfort van zacht water.

Kinetico
Mini KB

Waterontharder met hoge prestaties

Kinetico
Mini KB

De MiniKB is uniek in flexibiliteit en voorziet u en uw gezin 24/7 zorgeloos van zijdezacht water.

Kinetico
Aquakinetic HF

Zeer geschikt voor montage op plekken met weinig ruimte

Kinetico
Aquakinetic HF

De ideale oplossing voor huishoudens van een gemiddeld formaat.

Kinetico
Essentials

Exact af te stellen op uw persoonlijke situatie

Kinetico
Essentials

De Kinetico Essential is de nieuwe standaard.

Kinetico
2040S OverDrive

De Mach 2040s OD is een semiprofessionele waterontharder

Kinetico
2040S OverDrive

Deze compacte krachtpatser met 2 tanks is ideaal voor grotere huishoudens met meerdere badkamers

Kinetico
Sumo External

Geschikt voor meest de lastige plekken

Kinetico
Sumo External

De Sumo External is de kleinste waterontharder in zijn soort met uitstekende prestaties.

Ook een waterontharder nodig?

Neem contact met ons op voor een passend advies

Hoe werken een simplex en een duplex waterontharder?

Hard water kan problemen opleveren in allerlei omgevingen waaronder in het huishouden. Gelukkig bieden verschillende waterontharders een uitkomst voor elke situatie. Om de beste waterontharder voor jouw situatie te kunnen kiezen is het handig om meer te weten over hoe deze apparaten werken. Hieronder vind je meer informatie over de werking van ionenwaterontharders en wat de verschillen zijn tussen simplex- en duplexsystemen.

Het verschil tussen een simplex en een duplex waterontharder

Zowel simplex als duplex wateronthardingssystemen werken met het principe van ionenuitwisseling om water te verzachten. Het belangrijkste verschil tussen de twee is het aantal cilinders dat ze gebruiken: een simplex waterontharder gebruikt één cilinder, terwijl een duplex waterontharder twee cilinders heeft.

Simplex waterontharders zijn normaliter goedkoper dan de duplex versie, maar ze staan voor een uitdaging tijdens het regenereren van de ionenwisselaar: tijdens de regeneratie kan de ionenwisselaar even geen water ontharden. Simplexsystemen hebben verschillende oplossingen om te voorkomen dat u zonder water komt te zitten op de regeneratiemomenten. Vaak wordt er een bypass ingebouwd, waardoor het harde leidingwater tijdelijk langs de waterontharder en direct naar de kraan stroomt. Andere simplexsystemen maken gebruik van een timer en een reservetank, waarmee het regeneratieproces kan worden uitgesteld tot een later moment waarop waarschijnlijk geen water zal worden gebruikt.

Duplex waterontharders bieden een meer simpele oplossing door twee onthardingscilinders te gebruiken. Op het moment dat één van de twee cilinders moet regenereren, gaat de andere ionenwisselaars gewoon door met het ontharden. Dit systeem garandeert dat er echt altijd zacht water uit je kraan komt, zonder onnodig water en zout te verspillen door voortijdige regeneratie.

waterontharder simplex duplex
Minder kalk in drinkwater

Waarom een waterontharder kopen?

Twijfel je nog over het kopen van een waterontharder of het nut ervan? Er zitten legio voordelen aan het hebben van zacht water in je huis. Ten eerste scheelt dit je uren schoonmaakwerk, kalk laat immers veel kalkaanslag en vlekken achter. Ook hecht schoonmaakmiddel zich aan kalk, waardoor het minder goed vuil en bacteriën kan opnemen en je harder en langer moet boenen. Je wasmachine heeft met hard water meer wasmiddel en wasverzachter nodig en de kalk uit het water hecht zich aan de buitenkant van je trommel, waardoor je wasmachine sneller stuk kan gaan. Ook de levensduur van andere huishoudelijke apparaten die leidingwater gebruiken, zoals een waterkoker, koffiezetapparaat, vaatwasser etc. zal sterk vooruit gaan bij de aanleg van een waterontharder, kalkhoudend water richt nu eenmaal schade aan.

Onthard water is voorts zeer prettig voor je huid. Je huid en haar voelt minder droog aan na het douchen en huidproblemen zoals eczeem en psoriasis verbeteren sterk na plaatsing van een waterontharder. Tevens heb je minder shampoo, conditioner en douchegel nodig, wat natuurlijk ook prettig is voor de portemonnee.

Ten slotte, kun je genieten van thee of koffie zonder kalkdeeltjes. Dat smaakt naar meer!

Waterontharder prijs en kosten

Een echte Kinetico waterontharder heb je al vanaf €1600,-. Welk type ontharder het meest geschikt is voor jou is afhankelijk van je woonhuis, leidingen en de hardheid van je leidingwater. Op onze website vind je een berekentool waarmee je een schatting kunt maken hoeveel een waterontharder je gaat kosten. Bevalt de eerste opgave je, dan kun je je gegevens achterlaten en nemen wij contact op om een afspraak te maken met een adviseur die bij je langskomt om een definitieve prijsbepaling te doen. De adviseur meet de hardheid van je leidingwater, neemt het gemiddeld verbruik, de beschikbare ruimte en je persoonlijke wensen op en maakt op basis daarvan een offerte voor jouw perfecte waterontharder.

Adviseur aan huis

Een waterontharder aanschaffen is niet iets dat je zomaar even doet. Het is absoluut aan te raden om vooraf goed onderzoek te doen en gebruik te maken van onze persoonlijke service van de Kinetico-adviseur bij jou aan huis. Wij hebben jarenlang ervaring en kennis van waterontharding en kennen onze eigen producten het allerbeste. Op die manier kunnen wij garanderen dat jij de meest geschikte waterontharder aangelegd krijgt en leveren wij extra service om te zorgen dat je 100% tevreden bent met het product dat je hebt aanschaft.

Kinetico Premier compact

Wilt u ook een waterontharder kopen?

Bereken hier de prijs van jouw waterontharder

De Kinetico Premier Compact XP waterontharder dat past in de meterkast

Kinetico is een innovatief bedrijf, dat al vroeg is begonnen met het ontwikkelen van waterontharders voor kleinere woningen. De Kinetico Premier Compact XP is een zeer kleine waterontharder die prima past in een meterkast of keukenkastje. De ontharder bevat de meest recente technologie en is daardoor zeer betrouwbaar, efficiënt en duurzaam. Deze ontharder werkt op de gepatenteerde eMax en QuietDrive technologie, waardoor het apparaat bijna geruisloos stil is en zeer weinig energie verbruikt. Verder heb je de hele dag door zacht water tot je beschikking door de dubbele cilinder-inrichting en heeft het apparaat een zeer lage zoutconsumptie.

Bekijk hier de video over de Kinetico Premier Compact XP voor meer informatie!

Beste prijs, beste service en beste garantievoorwaarden

Als één van de enige waterontharder-leveranciers biedt Kinetico volledige service aan haar klanten, wat inhoudt dat je niet alleen het product voor een scherpe prijs aanschaft, maar ook uitgebreid advies, installatie en een tevredenheids beoordeling achteraf ontvangt.

Boek nu een afspraak met één van onze professionele adviseurs en bekijk samen wat de beste plek in jouw huis is voor een waterontharder, bij voorkeur direct na de watermeter. Deze afspraak is geheel gratis en vrijblijvend en te allen tijde zeer informatief.

Zachte huid baby
onthardingszout

Onthardingszout voor de waterontharder

De Kinetico waterontharders functioneren op zouttabletten of zoutblokken. Dit onthardingszout zuivert de kalk en het magnesium uit het water en worden in dat proces opgebruikt. Kinetico levert ook onthardingszout voor jouw waterontharder, de kwaliteit hiervan is perfect afgestemd op de ontharders die wij hebben ontwikkeld en garandeert uitmuntende waterkwaliteit en duurzaamheid van het product. Het zout heeft een zuiverheidsgraad van 99,9% en voldoet hiermee qua zuiverheid aan de hoogst gestelde Europese norm. Onze zouttabletten zijn verkrijgbaar in zakken van 4 tot en met 25 kg. Ook hebben wij zoutblokken van 4kg, deze zijn speciaal ontworpen voor de Kinetico Premier Compact waterontharder.