Essential 8

De meest toegankelijke waterontharder

Kinetico Essential 8

De Kinetico Essential 8 is een compacte en geavanceerde waterontharder geschikt voor verschillende toepassingen. Mede door zijn compacte design en de prijs, is deze waterontharder één van de meest populaire en toegankelijke waterontharders op de markt en door zijn gebruiksgemak doet de Essential 8 het erg goed bij particulieren, waaronder kleine huishoudens.

Compact design met hoge prestaties

De Kinetico Essential 8 staat onder andere bekend om zijn compacte design. Dit model is een van de nieuwste modellen niet-elektrische waterontharders van Kinetico. Ondanks zijn compacte design, is de Essential 8 in staat om hoge prestaties te leveren. Deze waterontharder is ontworpen om efficiënt en effectief een eind te maken aan hard water en kalkaanslag. Door zijn compacte design kan de Essential 8 zelfs in kleine ruimtes in huis worden geplaatst. Dit model wordt daarom ook vaak in keukenkastjes, de meterput, meterkast of kruipruimtes geplaatst.

AccuDialTM

De Essential 8 is voorzien van de nieuwste instellingen en eigenschappen. De waterontharder is uitgerust met een AccuDialTM, een hardheidsmeter waarmee je het systeem kunt instellen op de exacte hardheidsgraad van het water in jouw huis. Zo bepaal je zelf hoe hard of zacht je het water wilt hebben. We raden je echter aan om je waterontharder niet op 0 dH in te stellen, maar op 1 à 2 dH. Op deze manier krijgt je lichaam wel de juiste hoeveelheden kalk binnen, zonder nadelige gevolgen en zal je geen last krijgen van kalkaanslag.

Waterontharder voor 1 à 2 personen

De Kinetico Essential 8 is een compacte waterontharder met één onthardingscilinder. Dit model is gemaakt voor kleine huishoudens van 1 à 2 personen met één badkamer in huis. De Essential 8 heeft een laag verbruik van water en zout en is hiermee een milieuvriendelijke waterontharder. Daarnaast is de waterontharder ook gemakkelijk en snel aan te sluiten op je waterleiding en is deze af te stellen op je persoonlijke voorkeur. De vernieuwde besturingsklep zorgt er namelijk voor dat de capaciteit van het toestel exact afgesteld kan worden op jouw persoonlijke situatie, waardoor het zoutverbruik optimaal is.

Simplex waterontharder

De Kinetico Essential 8 is een simplex waterontharder. Een simplex waterontharder houdt in dat de waterontharder is voorzien van één onthardingscilinder/tank voor het ontharden van water. Doordat de Essential 8 enkel met één onthardingscilinder werkt, kan er tijdens het regenereren geen zacht water geleverd worden omdat de cilinder bezet is, waardoor je tijdens het regenereren tijdelijk hard water zult hebben. Zodra de filter volledig gereinigd is, zal de waterontharder weer verdergaan met het ontharden van water en dus ook weer zacht water gaan leveren.

Stroomloos en milieuvriendelijk

Een van de grote voordelen van de Essential 8 waterontharder van Kinetico is dat deze volledig stroomloos werkt. De waterontharder werkt zonder electriciteit en wordt aangedreven door de kinetische energie van bewegend water. Je hoeft geen timers in te stellen en geen extra systemen aan te sluiten. De waterontharder doet zelf al het werk. Hierdoor is er geen stopcontact in de buurt nodig om de waterontharder aan te sluiten en omdat de waterontharder niet op stroom werkt, bespaar je ook op energiekosten, wat op zijn beurt weer beter is voor het milieu.
essential 8 werking

Benieuwd of deze waterontharder bij jou past?

Doe dan nu de berekening om erachter te komen welke waterontharder het meest geschikt is voor jouw huishouden!

Ben jij het schoonmaken beu?

Bereken hier welke waterontharder het beste bij jouw woonsituatie past!

Gedoseerde regeneratie

De Essential 8 is een slim, geavanceerd systeem dat werkt met gedoseerde regeneratie. Het systeem meet het waterverbruik en stelt nauwkeurig vast wanneer het water geregenereerd moet worden. Hierdoor vindt er minder verspilling plaats en wordt en op meerdere vlakken bespaart. In het geval dat er minder water wordt gebruik, zoals tijdens een vakantie, werkt de waterontharder ook op een lager pitje.

Specificaties

De Kinetico Essential 8 is een niet-elektrische waterontharder met hoge prestaties en een compact design.
Afmeting 293 x 498 x 506 mm (breedte x lengte x hoogte)
Gewicht 14,5 kg
Mediavolume 7,4 liter
Temperatuurbereik 2 – 50 °C
Werkdruk 2,5 – 8,5 bar
Zoutgebruik per regeneratie 0,25 kg
Regeneratietijd 9 minuten
Regeneratie volume 25 liter

Kinetico Essential 8 voordelen

De Kinetico Essential 8 kopen?

Ben jij op zoek naar een compacte waterontharder voor een klein huishouden van 1 à 2 personen? Dan is de Essential 8 van Kinetico de waterontharder die je zoekt. Deze simplex waterontharder zorgt binnen een mum van tijd voor zijdezacht water in je hele huis. Bovendien werkt de waterontharder stroomloos en met een laag verbruik in water en zout, is de Essential 8 ook een uiterst zuinige en milieuvriendelijke waterontharder. De waterontharder plaats je zelfs in de meest kleine ruimtes in huis, zoals je keukenkastje of de meterkast.

Neem contact op voor vragen over de Kinetico Essential 8 of vraag direct een offerte aan

Neem contact op voor vragen over de Kinetico Essential 8 of vraag direct een offerte aan