fb

Blogposts

Wij vertellen je alles over
waterontharders

  • Blogs
Watermeter zachtwater
Blog

Hoeveel water gebruiken we eigenlijk per dag?

Water. We gebruiken het om te douchen, de wc door te spoelen en wasjes te draaien. Ons kraanwater is door en door gefilterd – we kunnen het zelfs drinken. Maar… hoe schoon is het écht? Ons kraanwater bevat kalk – een mineraal dat gezond is, maar we liever kwijt dan rijk zijn. Daarom is het slim om in huis een waterontharder te laten installeren. Hiermee wordt kraanwater pas écht schoon.

Lees verder »
Blog

Amfa4000 of liever een echte waterontharder?

Hard water bevat veel kalk en kalk is funest voor huishoudelijke apparatuur. Je kunt hierbij denken aan je vaatwasser, wasmachine, waterkoker, stoomstrijkijzer etcetera. Maar kalk hecht zich ook aan de binnenkant van waterleidingen. Zo slippen je kranen langzaam dicht en hecht de kalk zich aan je douchekop, je douchewanden en overig sanitair. De Amfa4000 claimt tot wel 85% minder kalkaanslag door middel van magneten. Maar werkt het wel echt zo?

Lees verder »
top 5 voordelen
Blog

De 5 voordelen van een waterontharder

Vraagt u zich af hoe een waterontharder werkt? Het principe is eenvoudig: hard water wordt omgezet in zacht water. In een gewoon huishouden worden meestal waterontharders gebruikt die werken volgens het principe van ionenuitwisseling. Harskorrels in een cilinder wisselen de calcium- en magnesiumionen uit voor natriumionen. Zo wordt uw water ontkalkt. Wanneer de harskorrels verzadigd zijn, moeten ze worden schoongespoeld en geregenereerd via een zoutreservoir. Daarna werken ze opnieuw optimaal. Voor u de 5 voordelen op een rij.

Lees verder »
hard water
Blog

Wat is hard water en waar komt dit voor?

Hard water is water dat veel kalk bevat, bestaande uit calcium en magnesium. De kalk uit ons drinkwater komt uit de bodem, daar ligt het diep onder de grond in lagen opgeslagen. Regenwater valt op de aarde en zakt in de bodem, daarbij lossen steeds kleine beetjes kalk op in het water. Dat water wordt later in de vorm van drinkwater weer naar boven gepompt met daarin de opgeloste kalk. Omdat de bodem niet overal evenveel kalk bevat, verschilt de hardheid van het drinkwater per regio.

Lees verder »