kalkvrije keuken

Waterontharder prijs en kosten

Twijfel je over het aanschaffen van een waterontharder en wil je meer weten over de prijs en de kosten van een waterontharder? Logisch, want je wilt natuurlijk niet zomaar iets kopen. Het aanschaffen van een waterontharder is in vele opzichten een goede en een duurzame investering. Er zijn verschillende waterontharders op de markt en de ene waterontharder is de andere waterontharder niet. Om deze reden kunnen de prijzen van de waterontharders soms sterk variëren. In deze blog lees je meer over de prijzen en de kosten van een waterontharder.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder kun je zien als een filtersysteem. Een waterontharder verzacht het harde water dat je huis binnenkomt. Hard water is water dat veel calcium en magnesium bevat. Deze mineralen zorgen ervoor dat er kalk in je water ontstaat en dat zorgt op zijn beurt weer voor kalkaanslag in je huis. Door middel van het ionenwisselingsproces haalt een waterontharder de mineralen calcium en magnesium uit het water en zorgt het voor zacht, kalkvrij water.

Waarom heb je een waterontharder nodig?

Met een waterontharder reken je eens en voor altijd af met kalkaanslag. Kalkaanslag wordt over het algemeen als erg vervelend ervaren en is vaak hardnekkig en lastig te verwijderen. Daarom wil je kalkaanslag het liefst voorkomen, want voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen. Ophopende kalkaanslag kan er namelijk voor zorgen dat je huishoudelijke apparaten zoals je wasmachine, vaatwasser, waterkoker, koffiezetapparaat en strijkijzer sneller stuk kunnen gaan en zorgt voor vervelende aanslag op je sanitair, douchekoppen en kranen. Bovendien, door het gebruik van een waterontharder gaan je huishoudelijke apparaten langer mee, heeft je boiler een langere levensduur en werken je verwarmingselementen efficiënter. Daarnaast is zacht water ook beter voor je huid en haar.

Ook toe aan een waterontharder?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Welke soorten waterontharders zijn er?

Er zijn verschillende soorten waterontharder te koop, maar welke waterontharder moet je nu kiezen? Je wilt tenslotte een goede investering die zichzelf terugbetaald. Waterontharders zijn er in meerdere uitvoeringen, afhankelijk van de manier van het ontharden. Over het algemeen kunnen de waterontharders worden onderverdeeld in 3 verschillende soorten. Een magnetische waterontharder, een waterontharder op basis van zout en een waterontharder met filter. Iedere waterontharder heeft zo zijn voor- en nadelen. Als consument wil je natuurlijk weten welke waterontharder nu het beste is. Wij hebben jarenlange ervaring in waterontharding en drinkwaterzuiveringen en kunnen daarom met zekerheid zeggen dat de waterontharder op basis van zout de beste keuze is.

Waarom een waterontharder op basis van zout?

Een waterontharder op basis van zout werkt met regeneratiezout. Dit systeem is beschikbaar in een simplex- en een duplex variant. Een simplex waterontharder beschikt over 1 onthardingscilinder en een duplex waterontharder heeft twee onthardingscilinders. Een waterontharder op basis van zout haalt de hardheid veroorzakende mineralen calcium en magnesium uit het water. De onthardingscilinder (ionenwisselaar) haalt deze mineralen uit het water door middel van speciale kunstharskorrels die geladen zijn met natriumionen. Zodra de kunstsharskorrels verzadigd zijn, worden deze gespoeld met regeneratiewater. Het kalkwater wordt vervolgens afgevoerd naar het riool en het ontharde water stroomt door je huis binnen.

De voordelen van dit type waterontharders zijn dat je altijd en in heel je huis zacht water hebt en dat je zelf kunt instellen hoe hard (of zacht) je het water wilt hebben. De prijs kan echter gezien worden als een nadeel. Daar waar een magnetische waterontharder rond de €160 kost, kost een waterontharder op basis van zout tussen de €1.000 en 2.000. Echter, is de magnetische waterontharder bij lange na niet zo effectief als de waterontharder op basis van zout en is de werking van een magnetische waterontharder nooit echt bewezen.

Kinetico zout

De prijs en de kosten van een waterontharder?

Wil je een waterontharder die echt werkt en doet wat het belooft? Kies dan voor een waterontharder op basis van zout. Met dit type waterontharder ben je verzekerd van goed resultaat, heb je altijd zacht water in huis en heb je geen last meer van kalkaanslag. De prijzen hiervan variëren bij ons tussen €1.700 en €2.300. Laat je echter niet afschrikken door de prijs, want deze waterontharders gaan jarenlang mee en verdienen zichzelf dubbel en dwars terug.

Een waterontharder kan ook andere kosten met zich meebrengen, naast de koopprijs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de installatiekosten, service en garantiekosten, de kosten voor periodiek onderhoud, de kosten voor de zoutblokken/zouttabletten, eventuele reparaties of het vervangen van onderdelen. Echter, zoals eerder benoemd, is een waterontharder een duurzaam apparaat dat jarenlang meegaat, waardoor je al die jaren kunt profiteren van de vele voordelen en zelf geld kunt besparen op bepaalde aspecten.

Benieuwd naar welke waterontharder het beste bij jouw situatie past?

Geld besparen met een waterontharder?

Kun je ook geld besparen met een waterontharder? Hoe dan? Ten eerste is een waterontharder een zeer duurzaam apparaat dat gemiddeld 15 tot 25 jaar meegaat. Gedurende deze periode heb je altijd zacht en kalkvrij water. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld minder flessen water te kopen, omdat het drinkwater uit je leidingen beter smaakt. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Door kalkaanslag kunnen je huishoudelijke apparaten zoals je wasmachine en waterkoker sneller stuk gaan. De levensduur van deze apparaten wordt verlengd door het gebruik van een waterontharder. Je boiler en verwarmingselementen werken efficiënter en gaan langer mee, waardoor je kunt besparen op energiekosten. Verder hoef je ook minder schoonmaakmiddelen en ontkalkingsmiddelen te kopen voor het ontkalken van je huis. Hiermee bespaar je niet alleen geld maar ook tijd.

Toe aan een waterontharder?

Ben jij ook toe aan een waterontharder en wil jij ook profiteren van de vele bijkomende voordelen? Twijfel dan niet langer en neem contact met ons op. Onze ervaren specialisten staan je graag te woord en adviseren je graag over welke waterontharder het beste bij jouw situatie past. Wil je liever eerst zelf oriënteren? Doe dan de berekening op onze website en kom erachter wat de meest geschikte waterontharder is voor jou. Ben je er al over uit welke waterontharder het gaat worden? Vraag dan meteen een offerte bij ons op, uiteraard geheel gratis en vrijblijvend.

vermindering van eczeem