zachtwater voor de familie

Waterontharders voor elk gezin

Doorgaans komt er hard water uit de kraan. Om hard water te verzachten kan een waterontharder worden gebruikt. Deze verwijdert de magnesium- en calciumionen, die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van kalkaanslag uit het kraanwater. De Kinetico waterontharders gebruiken hiervoor een ionenwisselaar: een onthardingscilinder met daarin parels van kunsthars. Het water uit de leidingen stroomt eerst de ionenwisselaar binnen, waar de harsparels de kalkionen aan zich binden, alvorens naar de kraan te stromen als zacht water. Hard water houdt in dat water veel kalk en metalen bevat, wat onder andere je natte ruimten en wasgoed kan beschadigen. Een waterontharder zuivert water van kalk en maakt het water zacht.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Waterontharders brengen vele voordelen met zich mee. Een van de belangrijkste voordelen is natuurlijk het zacht maken van het kraanwater. Verder scheelt dit je uren schoonmaakwerk. Kalk laat immers veel kalkaanslag en vlekken achter. Ook hecht schoonmaakmiddel zich aan kalk, waardoor het minder goed vuil en bacteriën kan opnemen en je harder en langer moet boenen. Je wasmachine heeft met hard water meer wasmiddel en wasverzachter nodig en de kalk uit het water hecht zich aan de buitenkant van je trommel, waardoor je wasmachine sneller stuk zou kunnen gaan. Ook de levensduur van andere huishoudelijke apparaten die leidingwater gebruiken zal sterk vooruit gaan bij de aanleg van een waterontharder, kalkhoudend water richt nu eenmaal schade aan.

Onthard water (zacht water) is voorts zeer prettig voor je huid. Je huid en haar voelen minder droog aan na het douchen en huidproblemen zoals eczeem kunnen aanzienlijk verbeteren na plaatsing van een waterontharder. Ook heb je minder shampoo, conditioner en douchegel nodig, wat uiteindelijk ook fijn is voor de portemonnee. Ten slotte kun je jezelf en je gasten een heerlijk glaasje kraanwater, thee of koffie zonder kalkdeeltjes en kalk smaak aanbieden. Dat smaakt naar meer!

Uw volgende wasje draaien met écht gefilterd water? Binnenkort al douchen met water dat zacht is voor uw huid?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Langere levensduur van apparaten

Een ander groot voordeel van een waterontharder is dat je huishoudelijke apparaten een langere levensduur hebben door het gebruik van een waterontharder. Veel huishoudelijke apparaten waar water in wordt gebruikt, zoals bijvoorbeeld de wasmachine en waterkoker, hebben vaak last van hard water. Op lange termijn zal het apparaat sneller slijten en dat is uiteraard niet de bedoeling. Door het gebruik van een waterontharder, wordt het water zacht en kalkvrij, wat ervoor zorgt dat je apparaten geen kalkaanslag krijgen en dat er zacht water voor de apparaten wordt gebruikt. Daarnaast is zacht water ook nog eens beter voor je kleding en textiel. De kleuren blijven namelijk veel langer mooi door het feit dat er geen kalk in het water zit. Ideaal toch?

Voor elk gezin de perfecte waterontharder

Een waterontharder kan aangepast worden op de samenstelling van het gezin. Een gezin dat bestaat uit 6 mensen verbruikt natuurlijk meer water dan een gezin dat samengesteld is uit 3 mensen. Bij het installeren van een waterontharder wordt eerst gekeken naar de samenstelling van het gezin voordat er wordt bepaald welke waterontharder er geïnstalleerd kan worden. Na het vaststellen van een geschikte waterontharder wordt deze op professionele wijze geïnstalleerd. Na het installeren kan de waterontharder ingesteld worden op de grootte van het gezin. Dit houdt in dat de waterontharder sneller of juist langzamer moet draaien. Bij een kleiner gezin verbruikt de waterontharder logischerwijs minder energie, doordat hij minder water zacht hoeft te maken.

Een waterontharder zorgt ervoor dat het water zacht wordt, dit is niet alleen goed voor al je sanitair, keuken en kranen maar ook nog eens goed voor de huid. Door een waterontharder wordt het water zacht en door zacht water reinigt de huid beter en zorgt het ervoor dat eventuele eczeem zal verminderen.

langerelevensduur huishoudelijke apparaten

Een adviseur aan huis

Een waterontharder installeren is niet zomaar een klusje die binnen een paar minuten voltooid is. Het is een professionele klus, waar het gaat om veel details. Alles moet goed geïnstalleerd worden. Om een waterontharder te installeren is het erg handig om een adviseur naar je huis te laten kijken. De adviseur zal op een aantal dingen letten voordat hij een waterontharder zal plaatsen. Hij kijkt naar de plaats waar de waterontharder geplaatst kan worden, in de meterkast of in het trappenhuis, etc. Daarnaast kijkt de adviseur naar hoeveel water er gemiddeld per periode verbruikt wordt, hiermee kan hij bepalen welke waterontharder hij moet installeren en hoe hij hem moet installeren. Dit maakt een waterontharder tevens geschikt voor elk gezin, ongeacht de grootte ervan.

Voordelen voor elk gezin

Met een waterontharder wordt het water dus zacht gemaakt. Hierdoor smaakt het water dus lekkerder. Ook zorgt een waterontharder voor zachte was en voor de was is er minder wasmiddel nodig. Dit bespaart geld en zorgt ervoor dat kleren, textiel en handdoeken langer meegaan. Een waterontharder zorgt ervoor dat bestaande kalk zal verdwijnen en nieuwe kalk zich niet kan voordoen in het huis. Een waterontharder is de perfecte oplossing die elk gezin van vele lasten kan verlichten.

adviesaanhuis