Kinetico Sumo External

Kleinste waterontharder in zijn soort

Kinetico Sumo External

De Sumo External is de kleinste waterontharder in zijn soort. Ondanks zijn kleine formaat levert deze compacte waterontharder uitstekende prestaties en komt deze uitstekend tot zijn recht bij kleine huishoudens van 1 à 2 personen.

Compact design

De Kinetico Sumo External is speciaal ontworpen voor plaatsing op kleine, lastige plekken in huis, zoals kruipruimtes, meterkast of meterput. Het externe zoutvat kan in meerdere formaten worden geleverd en kan tot maar liefst 7 meter van de waterontharder geplaatst worden. De Sumo External is uniek in flexibiliteit en voorziet jouw gezin zorgeloos van zijdezacht water.

Stroomloze werking

De Kinetico Sumo External heeft een volledig stroomloze werking. De waterontharder werkt zonder stroom, maar op kinetische energie van bewegend water. Hierdoor is er geen stopcontact nodig om te waterontharder aan te sluiten.

Simplex waterontharder

De Kinetico Sumo External is een simplex waterontharder. Deze waterontharder is voorzien van één tank waarmee hij het water onthard. Het grote verschil tussen dit type waterontharder (simplex) in vergelijking met een duplex variant, is het feit dat er bij de simplex variant tijdens het regenereren geen zacht water geleverd kan worden. Dit komt doordat er één tank aanwezig is en zodra deze moet regenereren, kan er tijdelijk geen water worden onthard, waardoor je tijdelijk hard water zult hebben. Pas wanneer de filter volledig gereinigd is, zal de waterontharder weer verdergaan met het ontharden van water en zacht water leveren.

Bypass voor je waterontharder

Heb je een simplex waterontharder en gaat deze regenereren? Dan heb je tijdens het regeneratieproces even geen water. Pas zodra de filter weer volledig gereinigd is, zal het water weer beschikbaar zijn in de kraan. Bij een simplex waterontharder kun je ervoor kiezen om een bypass te installeren. Met een bypass zorg je ervoor dat je tijdens het regenereren van je waterontharder alsnog water kunt pakken voor je huishoudelijke taken. Het water dat je hierdoor krijgt, is echter geen onthard water.

Regeneratie moment instellen

Wanneer de tank van je waterontharder vol zijn geraakt, moet deze regenereren. Bij een simplex waterontharder zoals de Sumo External kun je zelf een regeneratie moment instellen. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar een aantal factoren, zoals de frequentie waarin de waterontharder wordt gebruikt, hoe groot het huishouden is en wat de hardheid van het water is. De hardheid van het water in Nederland verschilt ook per regio. Kijk daarom altijd goed wat de hardheid van het water in jouw regio is, omdat dit mede bepaalt hoe groot de capaciteit moet zijn om de beste regeneratie te kunnen instellen. Het regeneratie moment kun je instellen per dag, waarbij er wordt aangeraden om om de 6 dagen te regenereren. Hierdoor wordt er zo efficiënt mogelijk omgegaan met regeneratiezout.

Benieuwd of deze waterontharder bij jou past?

Doe dan nu de berekening om erachter te komen welke waterontharder het meest geschikt is voor jouw huishouden!

Ben jij het schoonmaken beu?

Bereken hier welke waterontharder het beste bij jouw woonsituatie past!

Specificaties

De Kinetico Sumo External is een compacte maar krachtige waterontharder. Dit model is voorzien van één onthardingscilinder (tank) voor het ontharden van water.
Afmeting 153 x 153 x 430 mm (breedte x lengte x hoogte)
Gewicht 11 kg
Mediavolume 5,7 liter
Temperatuurbereik 2 – 50 °C
Werkdruk 2,5 – 8,5 bar
Zoutgebruik per regeneratie 0,27 kg
Regeneratietijd 11 minuten
Regeneratie volume 25 liter

Kinetico Sumo External voordelen

De Kinetico Sumo External aanschaffen?

Ben je op zoek naar een compacte waterontharder voor een klein huishouden? De Kinetico Sumo External is de ideale waterontharder voor kleinere gezinnen met één badkamer en een laag tot gemiddeld waterverbruik. Deze waterontharder is speciaal ontworpen voor plaatsing op plekken met weinig ruimte en past uitstekend in o.a. keukenkastjes, de meterkast of de meterput. De Sumo External werkt volledig stroomloos en hoeft hierdoor niet op stroom te worden aangesloten.

Neem contact op voor vragen over de Kinetico Sumo External of vraag direct een offerte aan

Neem contact op voor vragen over de Kinetico Sumo Externa of vraag direct een offerte aan