kalkaanslag hard water

Water ontkalken, hoe doe je dat?

Het ontkalken van water heeft vele voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je geen kalkaanslag meer hebt, wat uiteindelijk vele positieve gevolgen heeft. Maar wat is nu precies het ontkalken van water en hoe doe je dat? Dat lees je in onze nieuwe blog.

Kalkaanslag, een veelvoorkomend probleem

Kalkaanslag. Vele huishoudens hebben er mee te maken. Het verwijderen van kalkaanslag is een vervelende en een tijdrovende klus waar niemand op zit te wachten. Nu is het wel het geval dat het water dat door de leidingen stroomt in Nederlands ook kalk bevat. Hierdoor ontstaat er uiteindelijk kalkaanslag aan je huishoudelijke apparaten zoals je wasmachine, waterkoker, vaatwasser, maar ook je sanitair, ramen en glaswerk.

Hoe ontstaat kalkaanslag?

Kalkaanslag ontstaat door hard water. Hard water wordt veroorzaakt door mineralen als magnesium en kalk. Door calciumionen ontstaat er kalkaanslag. Kalkaanslag is niet alleen erg vervelend maar brengt ook nog een vele negatieve gevolgen met zich mee. In een andere blog hebben wij de gevolgen van kalkaanslag uitgebreid besproken. Hoe hoger de hardheid van het water, hoe meer kalkaanslag er ontstaat. Hard water en kalkaanslag zijn niet per definitie slecht voor je lichaam, maar zijn wel slecht voor watersystemen en huishoudelijke apparaten. Tevens is zacht water wel beter voor je huid en haar en kan zacht water ook eczeem en psoriasis klachten verlichten.

Ook toe aan een waterontharder?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Water ontkalken met een waterontharder

Kalkaanslag is een erg veelvoorkomend probleem. Echter, kan dit probleem worden voorkomen door het ontkalken van water, maar hoe doe je dit nu eigenlijk? Het antwoord is simpel. Schaf een waterontharder aan. Door het gebruik van een waterontharder kan het water dat jouw huis binnenkomt gemakkelijk worden onthard en heb je te allen tijde zacht water in huis. De ionenwisselaar in de waterontharder verwijdert de ionen calcium en magnesium uit het water door middel van speciale harsbolletjes die ervoor zorgen dat het calcium en magnesium uit het water worden gefilterd. Tijdens dit proces, wat regenereren heet, wordt het hars met pekelwater schoongespoeld en het pekelwater wordt vervolgens direct afgevoerd naar het riool. Zo wordt hard water dus zacht. Zacht water is water dat geen kalk bevat, waardoor er dus geen kalkaanslag ontstaat.

Voordelen van water ontkalken

Het grootste voordeel is uiteraard dat je geen kalkaanslag meer hebt. Dit brengt uiteindelijk ook weer vele voordelen met zich mee zoals:

  • Je hoeft geen kalkaanslag meer weg te poetsen
  • Je hebt te allen tijde zacht en kalkvrij water
  • Wasmachine, vaatwasser, waterkoker en andere huishoudelijke apparaten gaan langer mee
  • Huishoudelijke apparaten werken efficiënter
  • Je hebt minder schoonmaakmiddelen, zeep, shampoo etc. nodig
  • Beter voor je huid en haar en verlicht eczeem en psoriasis klachten
  • Wasgoed en textiel blijven langer goed
installateur_kinetico_bwo1

Waterontharder nodig?

Ben jij het verwijderen van kalkaanslag ook zo zat en wil jij je water ontkalken? Een waterontharder kan dan de oplossing bieden. Een waterontharder filtert het kalk uit je leidingwater en verwijdert ook het reeds aanwezige kalkaanslag. Zo heb je altijd zacht en kalkvrij water in jouw huis. Wij hebben verschillende waterontharders in ons assortiment, voor zowel kleine als grote gezinnen. Ben je benieuwd naar welke waterontharder het beste bij jouw situatie past? Doe dan de berekening op onze website of neem direct contact met ons op voor deskundig advies

Benieuwd naar welke waterontharder het beste bij jouw situatie past?