Zout korrels

Waarom regeneratiezout gebruiken voor een waterontharder

Regeneratiezout is erg belangrijk voor een waterontharder. Regeneratiezout wordt ook wel onthardingszout genoemd en wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder ook voor waterontharders. Voor het juiste en optimale gebruik van een waterontharder dient regeneratiezout gebruikt te worden. Daarom gaan een waterontharder en regeneratiezout vrijwel altijd met elkaar gepaard. Hieronder lees je alles wat je moet weten over regeneratiezout en waarom het zo belangrijk is voor een waterontharder.

Wat is regeneratiezout?

In principe is regeneratiezout hetzelfde als keukenzout. Het grote verschil is wel dat regeneratiezout oftewel onthardingszout veel puurder is dan gewone zout. Het is het meest zuivere zout dat bestaat en garandeert de levensduur van de waterontharder. Dit kennen wij misschien als natriumchloride (NaCI). Regeneratiezout zit in een waterontharder om de harscellen van de waterontharder schoon te spoelen. De hars in de cel van een waterontharder is na een bepaalde periode verzadigd met calcium- en magnesium deeltjes en moet dan worden geregenereerd met regeneratiezout.

Verschillende soorten regeneratiezout

Regeneratiezout wordt in verschillende soorten aangeboden. Zo heb je 3 verschillende vormen: kristallen, blokken en tabletten. De vorm van het zout heeft geen enkele invloed op het verbruik. Zout lost op in water tot het verzadigingspunt is bereikt en dit is voor elk type zout gelijk. Chemisch gezien is onthardingszout hetzelfde als keukenzout (met uitzondering van het aan keukenzout toegevoegde anti-klonter middel). Het fijne keukenzout moet je echter niet gebruiken voor je waterontkalker omdat de fijne kristallen van het keukenzout gemakkelijk samenklonteren en een grote ‘koek’ vormen waardoor de waterontharder niet meer goed kan functioneren.

Uw volgende wasje draaien met écht gefilterd water? Binnenkort al douchen met water dat zacht is voor uw huid?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Waarom is regeneratiezout belangrijk?

Een waterontharder is bij wijze van spreken een geavanceerde filter. De filter haalt, door middel van natrium geladen hars, de calcium- en magnesiumionen uit het water. Dit gebeurt doordat kalk zich vastbindt aan de hars. Het gebruik van regeneratiezout zorgt ervoor dat de hars weer wordt vrijgemaakt van de opgenomen kalk. Hoe vaker je dit moet doen, hoe meer regeneratiezout er natuurlijk wordt verbruikt. Er zijn eenvoudige waterontharders die met een tijdschakelaar werken. Waterontharders met een tijdschakelaar regenereren op vaste tijdstippen. Een regeneratieproces wordt eens in de zoveel tijd automatisch door uw waterontharder gestart om de ionenwisselaar (Hars) te reinigen. De interval van dit proces is bij luxere modellen instelbaar.

Regeneratiezout van Bestewaterontharder.nl

Welk zout het meest geschikt is voor je waterontharder hangt af van het type waterontharder die jij in je huis hebt. Er zijn drie types: handmatig, halfautomatisch en volautomatisch. Wij adviseren daarom ten allen tijden om regeneratiezout aan te schaffen dat past bij het type waterontharder in je huis. Bestewaterontharder.nl levert Kinetico waterontharders. Voor deze waterontharders geldt hetzelfde advies. Voor vragen of advies, neem gerust contact met ons op en wij adviseren je om de juiste keuze voor jouw waterontharder te maken.

zoutsoorten voor waterontharder