milieuvriendelijk waterontharder

Waarom is een waterontharder goed voor het milieu?

Het milieu is een steeds vaker besproken onderwerp en er zijn ook steeds meer mensen in Nederland die bereidt zijn om een hogere prijs te betalen indien producten of bedrijven duurzaam zijn. Eigenlijk kan geen enkel bedrijf in Nederland nog om duurzaam ondernemen heen; het is steeds belangrijker om te blijven bestaan. Een belangrijk voorbeeld waarbij er in ons land gedacht wordt aan het milieu is de snelheidsverandering. Tussen 06.00 en 19.00 mag er overal op de snelwegen nog maximaal 100 km per uur gereden worden. Dit is één van de vele onderdelen die aangepakt worden om de stikstofneerslag binnen Nederland te verminderen.

Een milieuvriendelijk huishouden

Je zult denken; kan ik thuis ook bijdragen aan een beter milieu? Ja, dat kan zeker! Wellicht onderneem je al één of meerdere van deze stappen en ben je er onbewust mee bezig. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het kopen van seizoensgebonden producten, duurzame producten of ecologische schoonmaakmiddelen. Maar wat ook belangrijk is en in steeds meer Nederlandse huishoudens voorkomt is het gebruik van duurzame/groene energie. Veel aanbieders bieden deze mogelijkheid en sommigen leveren zelfs alleen maar duurzame energie. Daarnaast scheidt je misschien ook al wel het afval? Plastic en flessen netjes in de oranje bak, gft in de groenbak en papier en karton in de blauwe bak. Bij steeds meer gemeenten komen alle drie deze containers bij ieder huishouden voor en is er een grote ondergrondse container voor het restafval. Ga je een weekend weg, of overdag gewoon even de deur uit? Zet dan de verwarming lager! Je zult misschien denken dat dit niet veel invloed op het milieu zal hebben, maar als alle Nederlandse huishoudens eens per week de verwarming wat lager zetten als deze niet hoog hoeft te staan zal dat zeker een grote verandering voor het milieu zijn. Misschien onderneem je al deze bijdragen al, maar iets wat nog niet veel Nederlandse huishoudens hebben, maar wel goed is voor het milieu is een waterontharder.
waterontharder huishoudelijke apparaten

Wat is een waterontharder?

In Nederland komt in diverse regio’s hard water voor. Hard water is water dat veel kalk en magnesium bevat en is daarmee minder goed voor diverse producten en de mens. Een waterontharder zorgt ervoor dat kalk en magnesium uit het kraanwater gefilterd wordt, waardoor er bijvoorbeeld geen kalkaanslag meer op huishoudelijke apparaten zal ontstaan. Er zijn verschillende soorten waterontharders, gebaseerd op het aantal personen in het huishouden en waar het apparaat geplaatst moet worden. In deze berekentool zou je makkelijk kunnen uitvinden welke waterontharder bij jouw samenstelling zou passen.

Is een waterontharder goed voor het milieu?

Een waterontharder loost een kleine hoeveelheid zout in riolen, maar zout is een afbreekbaar product en daarmee niet zeer schadelijk voor het milieu. De waterontharders van Beste Waterontharder zijn niet aangesloten op het stroomnetwerk, maar werken op basis van de druk die op de waterleiding staat. Dat zorgt ervoor dat onze stroomloze waterontharders beter voor het milieu zijn dan andere. Daarnaast kopen veel Nederlandse inwoners flesjes water, omdat zij dit bijvoorbeeld lekkerder of beter vinden. Met een waterontharder is dit niet nodig, want het water uit de kraan zal net zo of misschien nog wel lekkerder smaken dan uit een fles. Je hoeft hiervoor alleen de investering te doen op onze duurzame waterontharder die circa 10-20 jaar meegaat en je bespaart een hoop geld op het kopen van plastic flessen. Dat is nog eens een goede deal!

Waterontharder kopen?

Kijk welke het best bij jou past!