vooroordelen bij een waterontharder

Vooroordelen over waterontharders

Een waterontharder is een populair apparaat onder zowel bedrijven als particulieren. Helaas hebben vele mensen vandaag de dag nog steeds veel vooroordelen over waterontharders. En deze vooroordelen zijn vaak onterecht. In deze blog bespreken wij de meest voorkomende vooroordelen over waterontharders en leggen wij uit waarom deze onterecht zijn.

Waterontharder maken veel lawaai

De oudere modellen waterontharders kunnen inderdaad lawaai maken. Echter, zijn de nieuwere modellen dusdanig gebouwd om geen lawaai te maken.Verder zou je de waterontharder ook nog eens zo kunnen instellen dat deze alleen op bepaalde tijden werkt, zoals bijvoorbeeld alleen ‘s nachts (of juist niet ‘s nachts, zodat je kunt slapen) of wanneer je niet thuis bent. De waterontharders uit ons assortiment zijn allemaal fluisterstil. Hierdoor heb je dus nooit te maken met lawaai afkomstig van je waterontharder.

Waterontharders hebben veel onderhoud nodig

Na het installeren van de waterontharder is het natuurlijk niet zo dat je er nooit meer omkijken naar hebt. Zo moet je bijvoorbeeld om de zoveel tijd het zout bijvullen. Echter, neemt het onderhoud van een waterontharder niet veel tijd in beslag. Het apparaat is namelijk dusdanig slim ingesteld dat hij precies weet hoe en wanneer hij moet werken en hoeveel zout hij moet gebruiken.

Daarnaast is de waterontharder ook nog eens een erg duurzaam apparaat. De filters worden bijvoorbeeld automatisch gereinigd en hoeven pas na 10 jaar vervangen te worden. Om die reden is het in de meeste gevallen al voldoende om elke twee jaar professioneel onderhoud in te plannen. Onderhoud is echter wel een belangrijk aspect van een waterontharder. Net als ieder ander elektronisch apparaat, heeft een waterontharder ook onderhoud nodig als je zo lang mogelijk van een goed werkende waterontharder wilt kunnen profiteren.

Ook toe aan een waterontharder?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Zacht water veroorzaakt corrosie

Een waterontharder haalt door middel van speciale hars de calcium en magnesium uit het water, waardoor het water zacht wordt. Er wordt vaak gezegd dat zacht water de koperen leidingen of de aluminium elementen beschadigd. Daarom gaat men er veelal van uit dat hard water dus minder schadelijk is voor de leidingen en dat het corrosie kan voorkomen. Echter, is uit onderzoek van TNO gebleken dat dit niet zo is. Zacht water is namelijk niet zuurder en dus ook niet schadelijker voor je leidingen of elementen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over corrosie als je een waterontharder hebt of van plan bent er eentje aan te schaffen.

Waterontharders zijn nutteloos

Het is een feit dat niet iedereen een waterontharder nodig heeft, maar dat maakt de waterontharder niet meteen nutteloos. In het geval dat je thuis hard water hebt, dan heb je vast wel zelf de gevolgen van hard water ondervonden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld kalkaanslag aan je kranen en douchekop, aan de muren van je badkamer en je ramen, aan je waterkoker en je koffiezetapparaat. Huishoudelijke apparaten zoals een wasmachine, vaatwasser, waterkoker en de koffiezetapparaat werken minder efficiënt en gaan ook minder lang mee door hard water. Het is daarom slim om een waterontharder aan te schaffen.

De waterontharder is een eenmalige investering, waar je jarenlang profijt van zult hebben in je huishouden. Daarnaast is zacht water ook beter voor je huid en haar en blijven je kleding en textiel langer goed. Gezien het bovenstaande is een waterontharder niet nutteloos. In het geval dat jouw water een dH waarde van meer dan 12 heeft, is het zeker slim om een waterontharder aan te schaffen.

Waterontharders zijn duur

Een waterontharder is een slim, duurzaam apparaat die jarenlang meegaat. Het aanschaffen en het installeren ervan is daarom inderdaad niet goedkoop. De prijzen variëren dan al snel tussen de €1000 en de €2000, afhankelijk van het type waterontharder. Naast deze kosten heb je ook nog kosten voor het zout en de onderhoudsbeurten. Maar wat vele mensen vergeten is dat ze met een waterontharder ook grote besparingen kunnen maken. Je huishoudelijke apparaten gaan namelijk veel langer mee en werken veel efficiënter, waardoor je dus minder water- en stroomkosten hoeft te betalen. Daarnaast hoef je ook minder schoonmaakmiddelen, zeep, shampoo, afwasmiddel en ontkalkingsmiddelen te kopen. Een waterontharder is de investering dus meer dan waard.

corosie op leiding

Toe aan een (nieuwe) waterontharder?

Ben jij helemaal klaar met kalk en ben je toe aan het aanschaffen van een (nieuwe) waterontharder? Dan ben je bij ons helemaal aan het juiste adres. Wij hebben verschillende waterontharders in ons assortiment, geschikt voor zowel kleine als grote gezinnen. Bekijk ons assortiment om te zien welke waterontharder het beste in jouw thuissituatie past.

Benieuwd naar welke waterontharder het beste bij jouw situatie past?