Watermeter zachtwater

Hoeveel water gebruiken we eigenlijk per dag?

Water. We gebruiken het om te douchen, de wc door te spoelen en wasjes te draaien. Ons kraanwater is door en door gefilterd – we kunnen het zelfs drinken. Maar… hoe schoon is het écht? Ons kraanwater bevat kalk – een mineraal dat gezond is, maar we liever kwijt dan rijk zijn. Daarom is het slim om in huis een waterontharder te laten installeren. Hiermee wordt kraanwater pas écht schoon.

Heerlijk helder slootwater

Oké, nergens ter wereld is het kraanwater zo goed als dat in Nederland.* Dit danken we aan onze waterbedrijven, die bijvoorbeeld rivierwater zuiveren door een bewerkelijk proces. Dit bestaat uit het verwijderen van grove vuildeeltjes, kleine vuildeeltjes en bacteriën, waardoor het water onschadelijk wordt. Hierna gaat het door een koolfilter die alle geur-, kleur- en smaakstoffen uit het water filtert. Tot slot krijgt het water de juiste PH-waarde. Het resultaat? Heerlijk helder ‘slootwater’!

De nadelige gevolgen van kalk

In ons kraanwater vindt u geen schadelijke stoffen, maar wel kalk. Dus of het proces van waterzuivering ook echt klaar is, wanneer het water uw huis binnenkomt? Volgens ons niet. Want hoewel kalk niet slecht is voor de gezondheid, kan het wel nadelige gevolgen hebben voor uw huid en huishoudelijke apparaten. Zo kan kalk een droge en jeukende huid veroorzaken. En wasmachines, koffiezetapparaten en vaatwassers – apparaten die water opwarmen – kunnen beschadigd raken. Het kalk blijft namelijk achter in het apparaat: het hoopt zich op aan het verwarmingselement. Dit noemen we ook wel ‘kalkaanslag’.

En we gebruiken nogal wat water; in Nederland gemiddeld zo’n 119 liter water per persoon per dag! Uw huid en apparaten ondervinden dus heel wat hinder van kalk.

Ook toe aan een waterontharder?

Vraag vandaag nog een offerte aan

Vijf water-wist-je-datjes

  • …we het meeste water gebruiken om te douchen? Per douchebeurt verbruiken we zo’n 50 liter water.
  • …na douchen de wc een groot verbruiker van water is? Gemiddeld spoelen we het toilet door met zo’n 33 liter water per dag.
  • …de wasmachine ook veel water verbruikt? Gemiddeld gebruikt de wasmachine zo’n 40 liter om jouw kleding weer fris en fruitig te wassen.
  • …we gemiddeld één liter kraanwater drinken van de 119 liter die we per dag per persoon gebruiken?
  • …we in Nederland op jaarbasis 1200 miljard liter water gebruiken? Heel Nederland kan hiervan 8 miljard keer in bad, of 17 miljard keer douchen, wat neerkomt op 1000 douchebeurten per persoon per jaar!

De beste waterontharders voor in uw huis

Met een waterontharder is kalk verleden tijd. Dit kastje behandelt het leidingwater en ontdoet het kraanwater in uw huis van vervelend kalk. Tot de laatste druppel! Wij hebben de beste waterontharders voor in uw huis. Al deze waterontharders zijn ontworpen voor gemak; ze zijn makkelijk in onderhoud, hebben een compact ontwerp en hebben geen(!) elektriciteit nodig. Onze waterontharders worden dankzij een gepatenteerd systeem aangedreven door de waterstroom.

Maak direct een berekening of vraag een vrijblijvende offerte aan.