levenduur waterontharder

Hoe lang gaat een waterontharder mee?

Je bent van plan om een waterontharder aan te schaffen. Goed idee! Een waterontharder kan namelijk een goede uitkomst bieden. Zeker gezien het feit dat er in vele regio’s in Nederland een hogere waterhardheid is. Hierdoor kan kalkaanslag al snel zichtbaar worden in bijvoorbeeld je douche, kranen of huishoudelijk apparaten zoals je waterkoker of wasmachine. Maar voordat je daadwerkelijk een waterontharder gaat kopen, wil je natuurlijk wel weten hoe lang een waterontharder nu meegaat. In een blog van geenkalkmeer.nl wordt dit uitgebreid besproken.

De levensduur van een waterontharder

Een waterontharder is een slim en een duurzaam apparaat en gaat over het algemeen met goed onderhoud minimaal 15 jaar mee. Met de juiste onderhoud, kan een waterontharder zelfs 20 tot 25 jaar meegaan. Vaak is het zo dat de ionenwisselaar minder goed gaat presteren na een lange tijd van intensief gebruik. Het gevolg hiervan is dat de onthardingscapaciteit afneemt. De ionenwisselaar zal dus vervangen moeten worden. Na jaren intensief gebruik kunnen ook andere onderdelen slijtage ondervinden, zoals bijvoorbeeld de kleppen en de volumesensor. Het is daarom raadzaam om een tussentijdse onderhoudsbeurt te laten plaatsvinden of om de gehele waterontharder te laten vervangen.

De waterontharder zelf onderhouden

Kan ik de onderhoud ook zelf doen? Zeker. Onderhoud is ook prima zelf te doen. Wellicht is het lastig om versleten onderdelen te vervangen, maar het smeren en schoonmaken van verschillende onderdelen is geen moeilijke opgave. Ook kun je het zout zelf vervangen en het water zelf testen op hardheid en verschillende bacteriën door middel van een watertester. Mocht je voor deze optie gaan, dan is het aan te raden om je machine na enkele jaren volledig te laten nakijken door een specialist. Zij hebben betere materialen en gereedschappen ter beschikking en ook de nodige kennis om ervoor te zorgen dat jouw waterontharder in perfecte staat verkeert en ook blijft verkeren.

Ook toe aan een waterontharder?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Ik ben geïnteresseerd!

Heb je nog steeds vragen over onderhoud of de levensduur van je waterontharder? Of heb je behoefte aan deskundig advies van één van onze specialisten? Dan kun je contact met ons opnemen via ons e-mailadres info@bestewaterontharders.nl of via ons telefoonnummer +31 (0)85 00 71 840. Of ben je er al uit welke waterontharder het gaat worden en wil je een offerte opvragen? Dan kan via de offerte pagina.

waar installatie kinetico