vergrootglas feiten

Feiten over waterontharders

Waterontharders worden steeds populairder onder consumenten. Dit komt doordat steeds meer mensen het nut van een waterontharder inzien en doordat waterontharders steeds betaalbaarder worden. Door de toename in populariteit zijn er natuurlijk ook veel speculaties over de waterontharder. Vele mensen zijn lovend over waterontharders maar sommige zijn ook minder positief. In deze blog benoemen wij een aantal belangrijke feiten over een waterontharder.

Een waterontharder maakt uw water zacht

Een waterontharder verwijderd het kalk uit uw water door door middel van speciale hars. Hierdoor wordt het water zacht, want hoe minder kalk er in het water aanwezig is, hoe zachter het water. Door het gebruik van een waterontharder kan uw waterhardheid dalen tot maar liefst 0 dH. Gemiddeld ligt de waterhardheid in Nederland rond de 7 à 8 dH. Dat is dus een aanzienlijke daling. Zacht water brengt vele voordelen met zich mee.

Een waterontharder kan huidproblemen verminderen

Heeft u last van bijvoorbeeld eczeem of psoriasis? Door het gebruik van een waterontharder kunt u de klachten hiervan verminderen. Doordat het kalk uit het water wordt verwijderd, vindt er geen schurende werking van kalk op de huid plaats. Zacht water is uiteraard niet een geneesmiddel, maar kan wel meehelpen aan het verminderen van de klachten. Daarnaast is zacht water ook beter voor uw haar, het maakt uw haar zachter en meer glanzend.

Met een waterontharder bespaart u geld

Een waterontharder is natuurlijk een investering, maar wel een waar u jarenlang profijt van zult hebben. Daarnaast kunt u ook nog eens geld besparen met een waterontharder. Door het feit dat er geen kalk in uw water meer aanwezig is, heeft u ook minder schoonmaakmiddelen, wasmiddel, shampoo, zeep en ontkalkingsmiddelen nodig. Verder gaan uw huishoudelijke apparaten zoals uw wasmachine, vaatwasser, waterkoker en koffiezetapparaat ook langer mee doordat er geen kalkaanslag meer aanwezig is en het reeds aanwezige kalkaanslag zal door het gebruik van een waterontharder ook verdwijnen.Textiel en kleding gaan tevens ook langer mee.

Wij adviseren altijd om vooraf goed onderzoek te doen en gebruik te maken van de persoonlijke service van de Kinetico-adviseur aan huis. De adviseur kan dan uw thuissituatie inventariseren en u precies vertellen welke waterontharder het meest geschikt is en in welke ruimte van het huis deze geplaatst kan worden. Het plaatsen kan dan gedaan worden door de installateur van Kinetico. Hiermee weet u zeker dat de waterontharder op de juiste manier is aangesloten.

Ook toe aan een waterontharder?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Een waterontharder werkt stil

Vaak wordt er gezegd dat een waterontharder veel geluid maakt. Dit zou het geval kunnen zijn bij oudere of goedkopere waterontharders. Bij Bestewaterontharders hebben wij waterontharders van het merk Kinetico. Deze waterontharders zijn uiterst efficiënt, compact en ook nog eens stil. U zult daarom geen geluidsoverlast hebben van onze waterontharders. Een ander groot voordeel is dat de Kinetico waterontharder zonder stroom werken. Deze werken op kinetische energie van het bewegende water. Hiermee bespaart u ook nog eens op stroomkosten.

Een waterontharder is goed voor het milieu

Door het gebruik van een waterontharder heeft u kalkvrij water en hierdoor hoeft u minder wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten te gebruiken. Het gebruik van ontkalkingsmiddelen kan zelfs worden gereduceerd tot 0. Heeft u verwarmingselementen in bijvoorbeeld Qqookers, waterkokers en boilers? Dat is goed, want het gebruik van een waterontharder leidt tot een hoger element van verwarmingselementen. Goed voor de portemonnee én goed voor het milieu!

Conclusie

Een waterontharder brengt vele voordelen met zich mee voor vrijwel ieder huishouden. Het is een eenmalige investering waar u jaren mee vooruit kunt en jarenlang profijt zult hebben. Door het gebruik van een waterontharder heeft u altijd zacht water, wat niet alleen smakelijker en frisser is, maar ook nog eens goed voor uw portemonnee en uw huid. Huidproblemen zoals eczeem en psoriasis kunnen wordt verminderd, u heeft minder schoonmaakmiddelen nodig en uw huishoudelijke apparaten en kleding gaan langer mee. Verder is een waterontharder ook nog eens goed voor het milieu. Een waterontharder is de investering dus meer dan waard.

Bent u benieuwd naar onze waterontharders en naar welke waterontharder het meest geschikt is voor uw thuissituatie? Neem dan snel contact met ons op!

waterontharder is stil