no_power_img

Een waterontharder zonder stroom, hoe werkt dat precies?

Het nadeel van de standaard waterontharders is dat ze moeten worden aangesloten op het stroomnetwerk. Vaak zijn deze waterontharders ook nog eens groot en zwaar. Er zijn ook waterontharders die via een magnetisch veld werken. Deze waterontharders zijn alleen niet zo effectief als dat de echte waterontharders zijn. De mechanische ontharders halen namelijk niet al het kalk uit het water. Een voordeel van deze ontharder is wel dat de prijs een stuk lager ligt dan van de ontharders die het kalk volledig verwijderen.

Hoe werkt een waterontharder?

Je denkt natuurlijk dat een waterontharder op stroom moet werken, maar dit hoeft niet, onze waterontharder maakt geen gebruik van stroom. Dit is belangrijk omdat het zorgt voor een betere plaatsing. Er hoeft geen rekening worden gehouden met een stroombron. Dit zorgt er ook voor dat de waterontharder een compactere vorm kan aanhouden, omdat het stroomsysteem niet aanwezig hoeft te zijn. Hoe werkt een waterontharder zonder dat er stroom wordt gebruikt? Dit gebeurt via een slimme gepatenteerde besturingsklep. Deze besturingsklep wordt aangedreven door de waterstroom en hierdoor is er dus geen stroom nodig.

Is deze waterontharder net zo effectief?

Is een waterontharder zonder stroom wel net zo effectief als één met stroom?
Het antwoord op deze vraag is Ja! Dit maakt totaal niet uit. Ons gepatenteerde systeem zorgt voor een net zo effectieve werking. Door middel van ionenwisseling wordt het calcium en magnesium uit het water gehaald.

essential 8 werking

Ook toe aan een waterontharder?

Vraag vandaag nog een offerte aan

Hoe werkt een ionenwisseling?

Het is eigenlijk best eenvoudig. Bepaalde ionen zorgen ervoor dat zij uitgewisseld worden. Een ionenwisselaar bevat bolletjes kunsthars. Deze bolletje bevatten Na+ ionen die door Ca2+ en Mg2+ wordt verdrongen. Voor elk Ca2+ of Mg2+ ionen dat uit het water wordt verdwijnt komen er twee Na+ ionen voor terug. Wanneer alle Na+ ionen zijn uitgewisseld worden deze weer aangevuld met het keukenzout dat moet worden gevuld in de waterontharder.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Onze waterontharders halen het kalk en magnesium uit het water door middel van een speciale hars. Dit zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag meer zal plaatsvinden. Zo kunt u genieten van het ultieme comfort van zijdezacht water. Dit bespaart:

  • Uren poetsen. Kalkaanslag is verleden tijd en u hoeft dit dus niet meer weg te poetsen.
  • Verlengt de levensduur van uw huidige apparaten. Apparaten zoals koffiezetapparaten kunnen flink worden aangetast door kalk. Een waterontharder is dé oplossing om de levensduur van apparaten te verlengen.
  • Uw was blijft als nieuw. Kalk zal uw was niet meer aantasten en blijft dus langer mooi.
  • Verkleind de kans op een droge huid, wat de kans op eczeem kan verminderen.
  • Zacht water voor uw huid en haar. Met de waterontharder krijgt u lekker zacht water, goed voor uw huid en haar.