voordelen-waterontharder-blog

De voordelen van een waterontharder

Een waterontharder is een slim, duurzaam apparaat die met goed onderhoud jarenlang meegaat. Het is echter wel een investering, maar gezien alle voordelen die een waterontharder met zich meebrengt, is het zeker de investering waard. In deze blog lees je alles over de voordelen van een waterontharder.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder, ook wel waterontkalker genoemd, is als het ware een geavanceerd, slim filtersysteem dat het calcium en magnesium uit je water haalt door middel van een ionenwisseling proces. Calcium en magnesium in water zorgen ervoor dat je water veel kalk bevat. Water met veel kalk noemen we hard water. Een waterontharder haalt deze stoffen uit je water en hierdoor wordt je water zacht en dus kalkvrij.

Belangrijk om te weten is dat het pekelwater nooit in aanraking komt met het drinkwater. Hier hoef je je dus geen zorgen om te maken. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat het water zout smaakt, want dit is ook niet het geval. Door het bovengenoemde process wordt het water zacht, omdat het geen kalk meer bevat. Hierdoor smaakt het water stukken lekkerder en heeft het vele voordelen voor je huishouden.

Kalkvrij water

Steeds meer mensen zijn bewust met hun gezondheid bezig en willen daarom ook hun water zuiveren om zichzelf te beschermen tegen vervuiling van kraanwater met chemicaliën etc. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het ontkalken van water. Echter, wordt er nog wel eens gedacht dat het ontkalken van water ongezond zou zijn. Bij het ontkalken, of ontharden, van water wordt kalk uit het water verwijderd door middel van speciale hars en wordt er natrium (zout) toegevoegd. Het water smaakt hierdoor niet zout. Pas als natrium een verbinding aangaat met chloor wordt het zout en gaat het ook zout smaken. Ontkalken van water is niet slecht voor de gezondheid. Integendeel, het ontkalken van water levert tevens een lichte zuivering van het water op.

Ook toe aan een waterontharder?

Neem vandaag nog contact met ons op.

De voordelen van een waterontharder

Een waterontharder zorgt ervoor dat je water vrij van kalk wordt. Kalkvrij water heeft vervolgens vele voordelen. Hieronder benoemen wij de meest belangrijke voordelen van kalkvrij water door een waterontharder.

Beter voor je lichaam

Steeds meer mensen hebben huidproblemen of last van droge huid. Door het ontharden, oftewel ontkalken, van water heb je voelbaar zachter water wat prettiger en beter is voor je huid en haar. Door zacht water hoef je namelijk minder zeep en shampoo te gebruiken, waardoor je huid minder uitdroogt. Hierdoor bespaar je dus ook geld op de aanschaf van zeep, douchegel en shampoo. Tevens helpt onthard, zacht water eczeem en psoriasis klachten te verlichten.

Je huis volledig vrij van kalkaanslag

Een groot voordeel van een waterontharder is het feit dat deze ervoor zorgt dat het hele huis geheel vrij is van kalkaanslag. Hierdoor hoef je niet meer je badkamer en je kranen schoon te maken van kalkaanslag en bespaar je ook geld doordat je geen ontkalkingsmiddelen hoeft te kopen.

Huishoudelijke apparaten werken efficiënter en gaan langer mee

Een ander groot voordeel is dat je huishoudelijke apparaten (aanzienlijk) langer meegaan, doordat er geen schadelijke kalkaanslag meer aanwezig is en doordat je geen problemen meer met verstopte leidingen en kapotte kranen/douchekoppen meer hebt. Hierdoor werken al je apparaten ook efficiënter, waardoor je minder stroom verbruikt en dus lagere stroomkosten hebt. Tevens hebben je apparaten minder onderhoud nodig en hebben ze een hoger rendement, doordat de opwarming minder lang duurt wanneer er geen kalk aanwezig is.

Was blijft als nieuw

Kalkvrij water is beter voor je was, kleding en textiel. Met hard water gaat je wasgoed namelijk hard en ruw aanvoelen doordat de wasmachine het reinigingsmiddel niet goed kan uitspoelen en dit blijft dus achter op je was. Met een waterontharder is dit geen probleem meer. Tevens heb je een aanzienlijk minder tot geen wasverzachter meer nodig, wat je weer geld bespaart.

Goed voor het milieu en je portemonnee

Door een waterontharder aan te schaffen ben je niet alleen slim maar ook duurzaam en milieubewust bezig. Doordat je huishoudelijke apparaten veel efficiënter werken, verbruik je minder energie, wat natuurlijk goed is voor het milieu. Daarnaast is een waterontharder ook nog eens goed voor je portemonnee. Doordat je veel minder schoonmaakmiddelen, zeep, shampoo etc. nodig hebt, bespaar je tot wel 75% op schoonmaakmiddelen. Doordat je huishoudelijke apparaten langer meegaan en efficiënter werken, heb je hier ook minder onderhoudskosten aan en zijn je maandelijkse kosten lager.

vele voordelen ontharder

Ook profiteren van de vele voordelen van een waterontharder?

Een goede waterontharder is natuurlijk wel een investering, maar het is de investering dubbel en dwars waard, gezien de vele voordelen die het apparaat met zich meebrengt. Wil je ook profiteren van de vele voordelen van een waterontharder? Bekijk dan snel ons assortiment. Weet je niet welke waterontharder het beste bij jou past? Maak dan een berekening met onze berekeningstool of neem contact met ons op voor professioneel en deskundig advies.

Benieuwd naar welke waterontharder het beste bij jouw situatie past?