Handdoeken oorzaken en oplossingen

De oorzaken en oplossingen van harde handdoeken

Een harde handdoek, waardoor komt dat nou eigenlijk? Er zit kalk in leidingwater wat ervoor zorgt dat de vezels waar een handdoek van gemaakt is beschadigd raken. In Nederland is er in de meeste gebieden sprak van zacht tot gemiddeld hard water, maar de precieze hoeveelheid hangt af van de locatie waar u zich in bevindt. Een andere oorzaak van harde handdoeken is het de manier waarop handdoeken na het wassen gedroogd worden. De oorzaken van harde handdoeken zijn besproken, maar nu gaan we graag in op de oplossingen ervan. U wilt natuurlijk graag het probleem oplossen zodat u zich weer prettig kunt afdrogen. Wij geven graag wat oplossingen:

De kwaliteit

Goede handdoeken zijn cruciaal om de kans op harde handdoeken te voorkomen. Heeft u oude handdoeken met vele draden eraan? Gooi deze dan gerust weg en schaf dikke handdoeken aan van 100% katoen. Want hier geldt de regel: hoe dikker de handdoek, hoe meer water er geabsorbeerd kan worden.
Het was en droog proces

Het wasproces

Wast u handdoeken graag op 50 graden zodat u zeker weet dat ze schoon zijn? Hier kunt u gerust mee stoppen, want wanneer handdoeken op een lagere temperatuur gewassen worden dan worden de handdoeken net zo schoon en gaan ze ook jaren langer mee. Wanneer u altijd gebruik maakt van een voorwas, dan kunt u hier ook mee stoppen. De huidige wasmiddelen zorgen er namelijk voor dat dit niet meer hoeft.

Wasmiddelen

Heeft u hard leidingwater? Dan moet u meer wasmiddel gebruiken. Maar te veel wasmiddel is ook slecht voor de kwaliteit van bijvoorbeeld handdoeken. Dit zorgt er namelijk voor dat de handdoeken harder worden.

Wasverzachter

Wasverzachter wordt vaak gebruikt om de was nog net iets lekkerder te laten ruiken. Iedere keer een nieuwe geur kiezen, zodat u zelf de geur ook nog blijft ruiken wordt vaak gedaan. Wasverzachter zorgt er wel voor dat de handdoeken zacht blijven, maar het nadeel is dan weer dat door het gebruik van wasverzachter de handdoeken water minder goed kunnen opnemen. Dit zorgt namelijk voor een laagje om de vezels van de handdoeken.

Het droogproces

Hier zijn verschillende meningen over. Wat is de beste manier om een handdoek te drogen? Als het buiten niet regent of vochtig is, is dit de beste manier omdat op deze manier handdoeken zachter blijven dan wanneer ze binnen aan een droogrek hangen. Laat het weer of een ander probleem dit niet toe? Dan kunt u het beste de droger gebruiken.

Een waterontharder

Hard water is de grootste oorzaak van harde handdoeken. Hoe kunt u dit oplossen? Met behulp van een waterontharder. Deze zorgt er namelijk voor dat kalk uit het water verwijderd wordt. Dit zorgt voor zacht water, zachte handdoeken, maar is ook gelijk goed voor de wasmachine.

Beste waterontharder

Wij bieden de beste waterontharders van de hele markt! Onze waterontharders hoeven niet op het stroomnet aangesloten te worden en zijn compact waardoor deze makkelijk in een keukenkastje of de meterkast geplaatst kan worden. Wij garanderen 100% ontharding van het water zodat u weer kan genieten van zachte handdoeken en alle andere voordelen van een waterontharder.

Benieuwd naar onze waterontharders?