top 5 voordelen

De 5 voordelen van een waterontharder

Vraagt u zich af hoe een waterontharder werkt? Het principe is eenvoudig: hard water wordt omgezet in zacht water. In een gewoon huishouden worden meestal waterontharders gebruikt die werken volgens het principe van ionenuitwisseling. Harskorrels in een cilinder wisselen de calcium- en magnesiumionen uit voor natriumionen. Zo wordt uw water ontkalkt. Wanneer de harskorrels verzadigd zijn, moeten ze worden schoongespoeld en geregenereerd via een zoutreservoir. Daarna werken ze opnieuw optimaal. Voor u de 5 voordelen op een rij.

Bespaar uren poetsen

Krijgt u het ook soms op uw heupen van de vervelende witte vlekken op uw kranen, douchewand en -tegels, voegen en ramen? Met een waterontharder beperkt u deze kalkvlekken tot een minimum, want het water wordt letterlijk ontkalkt. U bespaart hierdoor dus uren poetswerk. Kostbare tijd die u aan leukere activiteiten kunt besteden. Bovendien hoeft u ook heel wat minder product te gebruiken. Een win-winsituatie dus.

minder_schoonmaken
levensduur apparatuur

Verleng de levensduur van uw huishoudelijke apparaten

Hoe minder kalk uw water bevat, hoe minder kalkaanslag er afgezet wordt op uw toestellen en leidingen. Al uw apparaten die werken met water zullen dus efficiënter werken aangezien er zacht water doorheen stroomt. Op die manier verlengt u ook de levensduur van uw toestellen en hebt u nooit meer problemen met verstopte leidingen en kapotte douchekoppen en kranen. Uw toestellen hebben bovendien minder onderhoud nodig en hebben ook een veel hoger rendement. Kalk zorgt er namelijk voor dat de opwarming langer duurt.

Uw was blijft als nieuw

Wanneer u wast met hard water, gaat uw wasgoed hard en ruw aanvoelen doordat de wasmachine het reinigingsmiddel niet goed kan uitspoelen en het dus achterblijft op uw was. Met een waterontharder is dit probleem van de baan. Uw was voelt veel zachter aan en gaat ook langer mee, want de ruwe korrels van kalk zijn nadelig voor de vezels van uw wasgoed. Met een waterontharder hebt u ook heel wat minder wasverzachter nodig. Weeral een besparing.

wasgoed_als_nieuw
vermindering eczeem

Verlichting van eczeem en droge huid

Steeds meer mensen hebben huidproblemen. Die kunt u verhelpen met een waterontharder. Zacht water wordt steeds meer aangeraden voor mensen die last hebben van eczeem en psoriasis. De symptomen hiervan verminderen doordat er geen ruwe kalkdeeltjes meer inwerken op de huid. Met zacht water hebt u minder zeep nodig om hetzelfde effect te verkrijgen. Ook dit is bevorderlijk voor mensen met een droge huid. U zult merken dat de zeep op uw washandje veel sneller schuimt en dat u dus slechts een kleine hoeveelheid nodig hebt.

Zacht water voor huid en haar

Tot slot kan gesteld worden dat zacht water veel beter is voor huid en haar. Als u uw lichaam en haar met hard water gaat wassen, dan tasten de ruwe kalkdeeltjes de natuurlijke beschermingslaag van uw huid aan. Die laag is echter nodig om uw huid soepel te houden en ze werkt ook beschermend tegen ziektekiemen en irritatie. Met zacht water krijgt uw haar een natuurlijk glans zonder dat u daarvoor dure producten gebruikt.

zachte_huid_haar

U merkt dat u niet langer hoeft te twijfelen!