waterontharder functie

5 tips voor het kopen van een waterontharder

Ben je van plan om binnenkort een waterontharder te kopen? Dan is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Er zijn namelijk verschillende soorten waterontharders en welke type het best in je huishouden past, is afhankelijk van een aantal factoren. Onderstaande tips helpen je alvast op weg!

Hou rekening met de grootte van je gezin

Om de juiste waterontharder te kiezen, moet je rekening houden met de grootte van gezin. Een waterontharder werkt het best als die op de samenstelling van je gezin is aangepast. De juiste ontharder kies je dus onder andere door te kijken hoe groot je jaarlijks verbruik is.

Waar ga je de waterontharder plaatsen?

Een tweede punt waarmee je rekening moet houden is waar je de waterontharder wilt gaan plaatsen. Dat is namelijk mogelijk op verschillende plaatsen, zolang er een watermeter in de buurt is. Zo kan een waterontharder bijvoorbeeld geplaatst worden in de meterkast, waterput, bijkeuken, trapkast of garage. Kijk eerst naar wat bij jou de mogelijkheden zijn en wat voor jou de beste keuze is. Afhankelijk daarvan kan je de juiste waterontharder kiezen, want de verschillende apparaten zijn ontworpen voor specifieke ruimtes.

Een magnetische waterontharder

Magnetische waterontharders zijn niet altijd een goed idee. Een magnetische waterontharder geeft kalksteen via een magnetisch veld een negatieve lading, waardoor kalksteen neerslaat. Het magnetische veld is zo sterk dat de kalksteen weer positief geladen wordt, waardoor de positief geladen kalkdeeltjes neerslaan op je douche en/of kraan. Je kunt dus het best kiezen voor een échte waterontharder.
De amfa4000 waterontharder
juiste keuze maken

Kiezen voor kwaliteit of prijs?

Als je een waterontharder moet kiezen, dan zal je voor veel keuzes staan. Zo zal je bijvoorbeeld moeten kiezen of je voor een simplex of een duplex model kiest. Als je opzoek bent naar de goedkoopste optie, dan kies je het best een simplex model. Maar je moet er wel mee rekening houden dat het resultaat van een duplex model veel hoger ligt. Een duplex model heeft daarnaast ook minder onderhoud nodig en dat bespaart je heel wat ongemak.

Met of zonder stroom?

Je zult ook kunnen kiezen tussen een waterontharder op stroom of een die werkt zonder stroom. De keuze is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, maar je moet wel weten dat een waterontharder op stroom je uiteindelijk duurder zal komen te staan. Bij dit type waterontharder zullen je energiekosten veel hoger liggen, daarnaast moet er ook altijd een stopcontact aanwezig zijn. Een waterontharder zonder stroom is dus niet enkel goedkoper, maar ook makkelijker.
Zo zie je maar, het is niet zo simpel om de juiste waterontharder uit te kiezen en het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt, want je wilt natuurlijk dat het zuiveren van je water zo goed mogelijk gebeurt. Op die manier voorkom je veel problemen in huis! Bij de aanschaf van een waterontharder kan je dus best rekening houden met bovenstaande punten.

Ben je er nog niet helemaal aan uit welke waterontharder voor jou de beste keuze is?

Dan kan je dit makkelijk op onze website berekenen!