fb
keuzes maken waterontharder

Welke waterontharder is het beste voor jou?

De hardheid van water wordt bepaald door in het water aanwezige magnesium- en calciumionen en is verschillend per streek. In sommige streken is het water zo hard dat je niet zonder waterontharder kunt en ook persoonlijke voorkeur speelt een rol. Over het algemeen geldt dat een waterontharder de levensduur van huishoudelijke apparaten die water gebruiken, zoals wasmachines, afwasmachines en koffiezetapparaten verlengt, omdat kalkaanslag verleden tijd is. Maar welke waterontharder past nu het beste bij jouw situatie? En waar moet je op letten bij de aanschaf van een waterontharder? Hieronder leggen we uit welke varianten er zijn en hoe je bepaalt welke waterontharder het beste is voor jou.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Magnetische waterontharder

De eerste besparing is dat je geen flessen water meer hoeft te kopen om goed smakend water te kunnen drinken. In veel huishoudens wordt water in flessen gekocht, simpelweg omdat het water uit de kraan niet lekker smaakt. Hoe komt dat nu? De hoeveelheid kalk in het water, ook wel de “hardheid van water” genoemd, beïnvloedt direct de smaak van het water. Veel mensen ervaren dit als een vieze smaak. En dat is jammer, want Nederlands kraanwater is van een goede kwaliteit en flessen water kosten geld en belast het milieu. Een waterontharder zorgt ervoor dat je water weer lekker gaat smaken en bespaar je direct in de kosten. Wat is de besparing nu over een jaar?
De amfa4000 waterontharder
harsfilter_ionenwisseling

Waterontharder met filter

Een waterontharder met filter zorgt niet alleen voor zacht water, maar filtert naast kalk ook bacteriën en virussen uit het water. Leidingwater wordt onder druk door fijne filters en een membraan geperst, waardoor kalk, bacteriën en virussen niet langer uit jouw kraan komen. Een waterontharder met filter is verkrijgbaar vanaf 500 euro. Houd ook rekening met de kosten voor het filter dat ongeveer elk half jaar vervangen moet worden en zo’n 150 euro kost.

Ook een waterontharder?

Maak een berekening en ontdek jouw ideale waterontharder

Waterontharder op basis van zout

Deze waterontharder zorgt door middel van zout dat er een ionenwisseling plaatsvindt, waardoor kalk uit het water gefilterd wordt. Met dit systeem heb je 100 procent zacht water. Je kunt kiezen voor een ontharder met één of twee cilinders. Een waterontharder met twee cilinders is duurder in de aanschaf, maar heeft als voordeel dat wanneer er een cilinder moet worden geregenereerd, de andere cilinder verder gaat met ontharden. Bij een ontharder met één cilinder is dit niet mogelijk, maar hier is vaak een ‘back up’ aanwezig in de vorm van een timer en een reservetank. Dit type waterontharder is het duurst in de aanschaf vanwege de geavanceerde techniek, maar ook een duurzame keuze vanwege de lange levensduur.
Aquakinetic-HF_

Benieuwd naar onze waterontharders?

Beste waterontharders

Beste waterontharders heeft vier waterontharders in het assortiment die werken op basis van speciale hars en zout. Bij ons heb je al een waterontharder vanaf 1.600 euro die je gegarandeerd 100 procent zacht water geeft. Onze waterontharders zijn heel gemakkelijk te plaatsen, want ze hoeven niet op stroom aangesloten te worden. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe het zout bijvullen. Het beste zout is ook bij ons verkrijgbaar: regeneratiezout. Dit is het zuiverste zout en daarom ideaal voor een waterontharder.

Bekijk hier welke van onze waterontharders het beste bij jou past.